Välimeren rullakakku

Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- paahtoleipä
- kasvisliemi
- valmis tzatziki
- fetajuusto
- salaattijuusto
- basilika
- miniluumutomaatti
- punainen paprika
- punasipuli
- oliivi
Voileipäkakut kiinnostavat yhä edelleen juhlatarjoiluja suunnittelevia.
Mehevät voileipäkakut ovatkin herkullista pikkusuolaista, mutta niiden valmistus on myös melkoisen hintavaa ja aikaa vievää.
Herkullisen voileipäkakun voi valmistaa maistuvaksi rullaksi kääretortun tapaan.
Käytä täytteissä omia lempiaineksia.
Helppo ja nopea valmistaa ja säästät reilusti rahaa perinteiseen voileipäkakkuun verrattuna.
Pågenin jättiranskanleipä osoittautui käteväksi pohja-ainekseksi suuren kokonsa puolesta.
Välimeren rullakakku
12 viipaletta isoja paahtoleipiä
Kostutus:
n. 2 dl kasvislientä
Täyte ja kuorrutus:
n. 300 g valmista tzatzikia
150 g feta-, tai salaattijuustoa
1/2 ruukkua basilikaa
100 g miniluumutomaatteja
pala punaista paprikaa
Lisäksi:
50-100 g feta-, tai salaattijuustoa
punasipulirenkaita
tuoretta basilikaa
miniluumutomaatteja
oliiveja
Leikkaa leipäviipaleista kuoret.
Asettele ne leivinpaperin päälle vieretysten neljä vierekkäin ja kolme peräkkäin.
Kostuta jäähtyneellä kasvisliemellä.
Levitä puolet tzatzikista leipien päälle, ripottele pinnalle feta-, tai salaattijuustoa, silputtua basilikaa, paloiteltuja miniluumutomaatteja ja silputtua paprikaa.
Kääri tiukahkolle rullalle kelmun tai leivinpaperin sisään.
Anna levätä hetki kylmässä.
Avaa käärö ja kuorruta pinta tzatzikilla.
Koristele feta-, tai salaattijuustolla, punasipulirenkailla, basilikan lehdillä, miniluumutomaateilla ja oliiveilla.