Texmex-voileipäkakku

  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

34 arvostelua. Keskiarvo: 3.1/5

Ei arvosteluja

Advertising information

Ainekset

  • täysjyväpaahtoleipä
  • maustamaton broilerin fileesuikale
  • broilerin fileesuikale
  • öljy
  • suola
  • mustapippuri
  • salsa mexicana -meksikolaiskastiketta
  • juustodippi
  • guacamoledippi
  • punainen paprika
  • vesi
  • sitruunamehu
  • ranskankerma
  • keltainen paprika
  • kirsikkatomaatti
  • kurkku
  • oliivi
  • sipuli
  • jääsalaatti
  • persilja
  • nacho

 

Harvoin ehdin testailemaan muiden ohjeita, mutta synttäritarjoiluja
miettiessä istahdan hetkeksi alas ja kaivan esiin keittokirjoja tai
lehtiä.

Uusimmassa Pirkka-lehdessä oli houkutteleva voileipäkakkuohje minun makuuni, sillä rakastan broileritäytteisiä tortilloja.

Tein
kakun muuten tällä ohjeella, mutta muutin mallia hieman toisenlaiseksi,
joten omassa kakussani oli 4 leipäviipaletta vähemmän.

Pirkan
ohjeet ovat kokemukseni mukaan luotettavia, mutta nyt oli kyllä
kostutusnesteen määrä päin metsiä. Tuo mainittu määrä riittää vain
yhteen kostutuskerrokseen, eli todellinen määrä pitää kertoa neljällä!

Ohjeen
mukaan annoksia kakusta tulee vain 6. En tiedä mitä tekijä on
ajatellut. Ehkä näin jos tarjolla ei ole lisäksi yhtään mitään muuta.
Meillä kakkua riitti 35:lle ja sitä jäikin.

Mutta täytyy sanoa,
että se oli aivan mahdottoman hyvää, yksi parhaimmista voileipäkakuista
jota olen koskaan tehnyt. Nerokas idea joltakin!

Laitan sulkuihin mitä itse käytin.

TexMex-voileipäkakku

36 palaa (noin 3 pkt) Pirkka-täysjyväpaahtoleipää  (Reilu paahtiksia 32 kpl)

Broileritäyte:
1 rs (450 g) maustamattomia broilerinfileesuikaleita
1-2 rkl öljyä
1/2 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
1 tlk (320 g) Pirkka salsa mexicana -meksikolaiskastiketta
1 tlk (300 g) Pirkka-juustodippiä

Guacamoletäyte:
1/2 tlk (à 300 g) Pirkka-guacamoledippiä
1 punainen paprika
Kostutus:
1 1/2 dl vettä    (6 dl)
1/2 dl sitruunamehua  (2 dl limemehua)

Kuorrutus:

1/2 tlk (à 300 g) Pirkka-guacamoledippiä
150 g ranskankermaa

Koristeeksi:

1 keltainen parika
noin 200 g kirsikkatomaatteja
noin 10 cm pala kurkkua
10 mustaa oliivia
1/2 pieni sipuli
jääsalaattia tai persiljaa
Pirkka-juustomaissilastuja

Ruskista broilerisuikaleet öljyssä. Mausta ne suolalla ja pippurilla.
Hienonna lihat leikkuulaudalla. Sekoita joukkoon salsakastike ja
juustodippi.

Kuutioi punainen paprika. Leikkaa leipäviipaleista
reunat ohuelti pois. Suojaa tarjoiluvati voi- tai
leivinpaperisuikaleilla. Lado vadille 9 leipäviipaletta: 3 rinnakkain
ja 3 peräkkäin. Kostuta leivät sitruunavedellä. Levitä päälle puolet
broileritäytteestä.

Lisää toinen leipäkerros ja kostuta. Levitä
päälle guacamoledippiä ja ripottele pinnalle paprikakuutiot. Lisää
kolmas leipäkerros. Kostuta ja täytä lopulla broileritäytteellä.4. Lado
vielä neljäs leipäkerros ja kostuta pinta. Suojaa kakku tuorekelmulla
ja foliolla. Pane päälle kevyt paino, esim. leikkuulauta. Nosta kakku
kylmään ja anna kostua yön yli.5. Sekoita guacamoledippi ja
ranskankerma. Levitä kuorrutus kakun reunoille ja pinnalle. Koristele
pinta kuutioidulla paprikalla, lohkotuilla kirsikkatomaateilla,
suikaloidulla kurkulla, oliiveilla, sipulirenkailla ja jääsalaatilla.
Poista voipaperisuikaleet ja koristele reunat maissilastuilla.

TexMex-voileipäkakku

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä