Sitruunainen mansikkarahkakakku
- 1 h Työaika
- 3 h Valmistusaika
- Keskitaso Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- kananmuna
- sokeri
- vehnäjauho
- leivinjauhe
- margariini
- korppujauho
- sitruunalimu
- vaniljasokeri
- maito
- liivatelehti
- vispikerma
- sitruunarahka
- sitruuna tuorejuusto
- vesi
- mansikka
- mansikkamarmeladi
- lemon curd -sitruunatahna
- mansikkamehu
- hyytelösokeri
- vispikerma
- flora vispi
Tämä kakku on valmistettu halkaisijaltaan 28 cm kakkuvuokaan, jonka vetoisuus on noin 4,5 litraa.
Kakusta riittää noin 30-35:lle, muun tarjoilun määrästä riippuen jopa useammallekin.
Sitruunainen mansikkarahkakakku
8 isoa kananmunaa (mittaa deseinä)
sokeria deseinä saman verran
vehnäjauhoja deseinä saman verran (osa jauhoista voi olla myös perunajauhoja)
3 tl leivinjauhetta
margariinia ja korppujauhoja vuoan voiteluun ja jauhottamiseen
Kostutus: n. 1/2 l (tai hieman enemmän) sitruunalimua tai vaniljasokerilla maustettua maitoa
Täyte:
12 liivatelehteä
1/2 l Flora vispiä tai vispikermaa
500 g sitruunarahkaa (Valio) tai Sunnuntai sitruuna tuorejuuston tyyppistä kasvirasvavalmistetta
1 1/2-2 dl sokeria tai maun mukaan
2-3 tl vaniljasokeria
400-500 g mansikoita
n. 1/2 dl vettä tai mansikkamehua
Pinnalle:
50-100 g mansikkamarmeladia tai lemon curdia
1- 1 1/2 l mansikoita
1 dl vettä tai mansikkamehua
1/2 dl hyytelösokeria
Reunalle:
5- 7 1/2 dl Flora vispiä tai vispikermaa
sokeria
vaniljasokeria
Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet varovasti nostellen.
Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan, paista 150 asteisessa uunissa alimmalla ritilätasolla noin 1 1/2 tuntia, tai kunnes kakku alkaa irrota vuoan reunoista. Anna kakun seistä vuoassaan noin 10 minuuttia ennen kumoamista.
Kumoa kakku ja anna sen jäähtyä.
Leikkaa kakku kolmeen osaan.
Vuoraa vuoka muutamalla reilunkokoisella kelmulla.
Nosta vuokaan kakun kansiosa ylösalaisin. Kostuta.
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Vaahdota Flora vispi tai vispikerma, sekoita joukkoon sitruunarahka, mausta sokerilla ja vaniljasokerilla.
Jauha kohmeiset marjat soseeksi ja lisää täytteeseen tasaiseksi.
Kuumenna vesi tai mehu kiehuvaksi, lisää vedestä puristetut liivatteet kuumaan nesteeseen, sekoita tasaiseksi.
Lisää liivateneste ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen.
Tarkista maku, lisää tarvittaessa sokeria.
Kaada puolet täytteestä kostutetun kakkulevyn päälle, nosta päälle toinen kakkulevy, kostuta.
Kaada päälle loput täytteestä ja nosta pinnalle vielä kakun pohjaosa, kostuta.
Suojaa kakku kelmulla ja nosta kylmään mielellään yön yli.
Kumoa kakku tarjoiluvadille.
Sivele kakun pintaan mansikkamarmeladi, lohko tai viipaloi pinnalle mansikoita.
Keitä vesi tai mehu kiehuvaksi, lisää hyytelösokeri kokoajan sekoittaen, kunnes liemi kirkastuu.
Sivele marjat kevyesti liemellä.
Vaahdota Flora vispi tai vispikerma, mausta sokerilla ja vaniljasokerilla.
Pursota ensin kakun reunat ja lopuksi pintakerros.
Kakun päällä on muovisia Nalle Puh – hahmoja, sekä suklaamuotilla tehtyjä Nalle Puh -suklaita.