Savusiikakakku

Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- pågen rasker
- Pågen Jättiranska
- leipä
- kasvisliemikuutio
- kalaliemikuutio
- viola omena-piparjuurituorejuusto
- savusiika
- punainen paprika
- kevätsipuli
- sitruuna-pippuri
- ruohosipulituorejuusto
- korianteri
- smetana
- tillimajoneesi
- pinaatinlehti
- marinoitu jättiravunpyrstö
- jättiravunpyrstö
- herneenverso
- kirsikkatomaatti
Kevään juhlat lähestyvät.
Voileipäkakut ovat ikisuosikkeja, joita kannattaa varata reilusti, sillä suolaiset tarjottavat tekevät yleensä kauppansa.
Savusiikakku
noin 15 annosta
12 viipaletta Pågen Rasker
8 viipaletta Pågen JättiRanskaa
Kostutusliemi:
4 dl kasvis-, tai kalalientä kuutiosta tai fondista
Täyte 1:
200 g Viola omena-piparjuurituorejuustoa
300-400 g savusiikaa
1/2 punainen paprika
2 kevätsipulinvartta hienonnettuna
sitruuna-pippuria
Täyte 2:
200 g ruohosipulituorejuustoa
1 ruukku korianteria
1 pieni purkki smetanaa
Pinnalle:
noin 250 g tillimajoneesia
200 g Viola kylmäsavulohi-tuorejuustoa
pinaatinlehtiä
marinoituja jättiravun pyrstöjä
herneenversoja
muutama kirsikkatomaatti
Leikkaa leivistä reunat ja keitä kala- tai kasvisliemi.
Vatkaa täytteiden ainekset sekaisin erillisissä kulhoissa.
Lado neljä Raskeria leivinpaperin päälle vieretysten.
Kostuta ja levitä päälle savusiikatäytettä.
Lado päälle kerros JättiRanskaa, kostuta ja levitä päälle toista täytettä.
Levitä kerros Raskeria, kostuta ja levitä päälle savusiikatäytettä.
Laita vielä kerros JättiRanskaa, kostuta ja levitä loput ruohosipulituorejuustotäytteestä.
Levitä päälle vielä kerros Raskeria ja kostuta. Kääri kakku tiukasti leivinpaperiin ja nosta jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai yön yli.
Kumoa kakku tarjoiluvadille.
Vatkaa tillimajoneesi ja kylmäsavulohituorejuusto tasaiseksi ja levitä kakun päälle ja reunoille.
Koristele pinaatinlehdillä, jättiravun pyrstöillä, herneeversoilla ja kirsikkatomaateilla.