Savulohirullakakku
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- paahtoleipä
- Pågen Jättiranska
- kalaliemi
- kasvisliemi
- creme fraiche
- lämminsavulohi
- wasabi & sesame mausteseos
- tilli
- paprika
- katkaraputuorejuusto
- katkarapu
- viininsuolaheinä
Leipäviikon herkku on savulohirullakakku, joka sopii myös arkiseen hetkeen, sillä sen valmistus on nopeaa ja helppoa.
Rullaksi valmistetut voileipäkakut ovat lisäksi perinteistä edullisempia valmistaa, sillä täyteaineksia kuluu huomattavasti vähemmän. Toimii myös erinomaisesti juhlahetkissä. Varaudu riittävällä määrällä kakkua, sillä suolaiset palat viedään käsistä!
Savulohirulla
n. 12 annosta
12 viipaletta Pågen Jättiranska tai muuta isoa paahtoleipäviipaletta
Kostutus: 3 dl kala-, tai kasvislientä
Täyte:
200 g creme fraichea
500 g lämminsavustettua lohta
Santa Maria wasabi & sesame mausteseosta
1/2-1 ruukkua tilliä hienonnettuna
(paprikaa) pieneksi kuutioituna
Pinnalle:
200 g katkaraputuorejuustoa
100 g creme fraichea
wasabi & sesame mausteseosta
100 g isoja katkarapuja
tilliä
viininsuolaheinää
Leikkaa leipäviipaleista reunat ja lado ne leivinpaperille neljä vieretysten ja kolme peräkkäin.
Kostuta kylmällä tai haalealla kala-, tai kasvisliemellä.
Sekoita creme fraiche, putsattu lämminsavulohi, mausteseos, tilli ja paprika tahnaksi.
Levitä se kostutettujen leipien pinnalle ja kääri rullalle. Kiedo rulla leivinpaperin sisään.
Nosta kylmään hetkeksi tai yön yli.
Siirrä rulla tarjoiluvadille. Sekoita katkaraputuorejuusto, creme fraiche ja mausteet tasaiseksi ja levitä rullakakun päälle ja reunoille.
Koristele katkaravuilla, tillillä ja esimerkiksi viininsuolaheinällä.