Possukakku

Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- kananmuna
- sokeri
- vehnäjauho
- leivinjauhe
- sokeroimaton kaakaojauhe
- appelsiinimehu
- banaani
- flora vispi
- suklaa
- suolaton voi
- tomusokeri
- maito
- vaniljasokeri
- vanilja-aromi
- elintarvikeväri
Porsaita äidin oomme kaikki, oomme kaikki, oomme kaikki, porsaita ädin oomme kaikki, oomme kaikki, kaikki…sinä ja minä….sinä ja minä…
Vuokana on käytetty Bake and partyn vuokaa, jolla voi tehdä esim kirahvin, pandan, possun tai kissan.
Possukakku
Pohja:
3 munaa
munien kanssa samassa suhteessa tilavuusosina sekä sokeria että jauhoja. Voit korvata osan vehäjauhoista perunajauhoilla, sekä halutessasi tehdä kakusta kaakaopohjan käyttämällä osan jauhoista sokeroimattomana kaakaojauheena, kunhan jauhojen kokonaismäärä on tuo sama sokerin ja munien kanssa.
Kostutus: appelsiinimehua
Täyte:
2-4 banaania
2,5 dl Flora vispiä
200 g suklaata
Päällä:
250 g suolatonta voita
500 g tomusokeria
tilkka maitoa
DrOetkerin vanilja-aromia tai vaniljasokeria
Bake and Partyn geelimäisiä elintarvikevärejä
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet, kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan, paista 150-175 asteisessa uunissa alimmalla ritilätasolla.
Leikkaa jäähtynyt kakku kahteen osaan, kostuta appelsiinimehulla.
Vatkaa täytteen Flora vispi, viipaloi banaanit ja sulata suklaa paloiteltuna mikrossa lautasella puolen minuutin jaksoissa, sekoita välillä.
Sekoita sula suklaa vaahdotetun Flora vispin joukkoon, lisää tarvittaessa sokeria tai vaniljasokeria.
Täytä kakku suklaa-kermalla ja banaanisiivuilla.
Vatkaa kuorrutteen voi ja tomusokeri sähkövatkaimella, notkista pienellä tilkalla maitoa. Mausta vanilja-aromilla.
Jaa seos niin moneen pieneen kippoon, miten montaa väriä kakkuun aiot käyttää.
Värjää seokset geelimäisellä elintarvikevärillä.
Pursota kakkuun ensin rajaukset vuoan antamien ääriviivojen mukaan, pursota sitten pienellä tähtityllalla rajausten sisäosat.
Rajaukseen sopii Wiltonin tyllat 2 ja 3, pienet tähtikuviot onnistuu parhaiten terillä 16 ja 18.
Kakun voi koristella hyvin jo edellisenä päivänä. Kuorrute hieman kovettuu, mutta on täysin leikattavaa.