Piparinmakuinen pikakakku
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- kananmuna
- sokeri
- perunajauho
- leivinjauhe
- vadelmamarmeladi
- punainen laimennettu glögi
- flora vispi
- maustamaton tuorejuusto
- vaniljasokeri
- pipari
Piparinmakuinen pikakakku
Pohja:
4 munaa
1,5 dl sokeria
1,5 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
Välissä:
n. 100 g vadelmamarmeladia
Kostutus: punaista, laimennettua glögiä
Välissä ja päällä:
2,5 dl Flora vispiä vaahdotettuna
200 g maustamatonta tuorejuusota
sokeria maun mukaan
2 tl vaniljasokeria
100 g pipareita murustettuna (saa olla sattumiakin)
Säädä uuni 225 asteeseen.
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kaada taikina reunalliselle, leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
Paista uunin keskiritilätasolla n. 7 minuuttia. Kumoa torttulevy sokeroidulle leivinpaperille.
Leikkaa levy kahteen osaan suorakaiteen malliseksi, tai kulmasta kulmaan kolmioksi.
Kostuta laimennetulla glögillä, levitä päälle vadelmamarmeladia ja sen päälle osa Flora vispi-tuorejuusto-pipariseoksesta. Nosta kansilevy päälle ja kostuta. Levitä loput täytteestä kakun päälle ja reunoille.
Nosta hetkeksi kylmään ennen tarjoilua.
Huom! Tuo täyteaine on loistava joulujälkiruoka ihan sellaisenaan!