Pikkuinen voileipäkakku

Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- leipä
- leipäviipale
- paahtoleipäviipale
- vesi
- kasvisliemi
- kalaliemi
- sulatejuusto
- punainen paprika
- lämminsavulohi
- kermajuusto
- salaatinlehti
- aurinkokuivattu tomaatti
Monet pitävät voileipäkakuista, mutta eivät viitsi valmistaa sellaista omalle perheelle ihan arkihetkiin, kun isossa kakussa on liiaksi syötävää.
Tein pikkuisen voileipäkakun, josta riittää suunnilleen neljän annoksen verran.
Kakun tekemisessä ei tuhraannu montaa minuuttia aikaa.
Tämä kakku on mukava nauttia vaikka iltapalaksi, tai kun kylään on tulossa vain yksi tai kaksi vierasta.
Pikkuinen voileipäkakku savulohesta
5-6 vaaleaa leipäviipaletta
Kostutus:
vettä + kasvis- tai kala-fondia
100 g sulatejuustoa
1/2 punainen paprika pieninä kuutioina
100 g lämminsavustettua lohta
Pinnalla:
100 g Viola tomaatti-basilika tuorejuustoa
100 g lämminsavulohikuutioita
100 g kermajuustoa kuutioina
salaatinlehtiä
aurinkokuivattuja tomaatteja
Vuoraa halkaisijaltaan 16 cm irtopohjavuoka kelmulla.
Leikkaa leivistä reunat.
Laita puolet leivistä vuoan pohjalle.
Kostuta kasvis- tai kalaliemellä.
Levitä kostutettujen leipäviipaleiden päälle sulatejuustoa, ripottele pinnalle paprikakuutioita ja hienonnettua savulohta.
Nosta päälle toinen kerros leipää, kostuta.
Anna vetäytyä muutama tunti tai yli yön.
Irroita kakku vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle.
Levitä kakun pinnalle kauttaaltaan tomaatti-basilikatuorejuustoa.
Koristele salaatinlehdillä, savulohikuutioilla, kermajuustokuutioilla ja aurinkokuivatuilla tomaateilla.