Minttukrokantti-appelsiinikakku valmistujaisjuhlaan

Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- kananmuna
- sokeri
- flora vispi
- marabou minttukrokantti suklaa
- liivatelehti
- appelsiinijogurtti
- flora vanilla
- vaniljasokeri
- appelsiini
Minttukrokantti-appelsiinikakku valmistujaisjuhlaan
Sankarin toiveesta kakkuun laitettiin
vaaleanpunaisia ja violetteja kukkia, jotka ovat töpsytelty Bake and
partyn kimallepuuterilla. Bake and partyn vihreä elintarvikeväri oli
joutunut jemma-nimiseen paikkaan, joten värjäsin mantelimassan Sirpa
Talkan nettikaupan jauhemaisella elintarvikevärillä, sillä tulikin
aidon vihreä väri murateille. Töpsyttelin siveltimellä niiden pintaan
vihreää kimallepuuteria.
Täytteiksi toivottiin sitrusta ja suklaata.
Vaikka
kakku ei olekaan mikään kaunotar, uskon täytteiden maistuneen
juhlaväelle. Päällä on suklaakerma maitosuklaasta tehtynä, joka on
suklaan ystävän mieleen=)
Pohjana on kahdeksan munan sokerikakkutaikina, jonka jauhomäärästä osan korvasin sokeroimattomalla kaakaojauheella.
Kakku
on koottu ylösalaisin kelmulla vuorattuun paistovuokaansa, levyt on
kostutettu vanilja-maidolla ja päällä siis 5 dl Flora vispiä
vaahdotettuna, maustettu sokerilla ja vaniljasokerilla, joukkoon
sekoitin 1 levyn Fazerin sinistä suklaata sulatettuna.
Minttukrokanttitäyte:
2 munaa
0,5 dl sokeria
2,5 dl Flora vispiä
200 g levy Maraboun minttukrokantti- suklaata
5 liivatelehteä
Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen n 5 minuutiksi.
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sulata suklaa mikrossa puolen minuutin jaksoissa, varo polttamasta.
Yhdistä vaahdot ja sula suklaa.
Kuumenna esim
mikrossa n 0,5 dl vettä ja sulata liivatelehdet siihen, anna jäähtyä
pieni hetki. Lisää liivateseos ohuena nauhana edelliseen seokseen.
Appelsiinivaahto:
5 liivatelehteä
400 g Ingmanin appelsiinijugurttia
2,5 dl Flora vanillaa vaahdotettuna
n 1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 appelsiinin raastettu kuori
1 appelsiinin puristettu mehu
Laita
liivatteet likoamaan runsaaseen määrään kylmää vettä. Vaahdota Flora
vanilla, lisää joukkoon appelsiinijugurtti, appelsiinin raastettu kuori
ja sokerit.
Kuumenna esim mikrossa appelsiinimehu, liuota
joukkoon vedestä puristetut liivatteet, anna seoksen jäähtyä hetki.
Lisää ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen.