Mansikkamousse-mustikkamoussekakku
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- kananmuna
- sokeri
- vehnäjauho
- leivinjauhe
- perunajauho
- liivatelehti
- vispikerma
- ranskankerma
- maustamaton tuorejuusto
- vaniljasokeri
- mustikka
- mansikka
Mansikkamousse-mustikkamoussekakku
Pohja:
Tässä on kahdeksan munan kakkupohja tehty sillä periaatteella, että kaikkia aineksia on tilavuusosina saman verran:
munia, sokeria ja jauhoja, joista osa on perunajauhoja, osa vehnäjauhoja + 4 tl leivinjauhetta.
Kakku on kostutettu vanilja-maidolla (maitoa + vaniljasokeria)
Yhdessä välissä on mansikkamoussea, toisessa mustikkamoussea.
Vuoraa kakkuvuoka kelmulla ja kokoa kakku vuokaan.
Laita pohjalle päällimmäinen osa nurinperin ja kostuta.
Kaada päälle mustikkamousse.
Nosta sen päälle keskimmäinen kakkulevy, kostuta ja kaada päälle mansikkamousse.
Nosta päälle kakun pohjaosa ja kostuta.
Hyydytä jääkaapissa 4-5 tuntia tai yön yli.
Päällä on n. 300 g pakastemansikoita ja desin verran mustikoita, sekä kolmesta desilitrasta vettä + 1,5 desistä hyytelösokeria keitetty kiille.
Mansikkamousse:
7 liivatelehteä
2 dl vispikermaa
2 dl ranskankermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 1/2 -2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
300 g mansikoita soseutettuna
Liota liivatelehtiä runsaassa vedessä 5-10 minuuttia.
Vatkaa kerma vaahdoksi.
Soseuta mansikat tai paseeraa ne (= painele siivilän läpi)
Sekoita keskenään ranskankerma, tuorejuusto, sokeri, vaniljasokeri ja soseutetut mansikat.
Liuota vedestä puristetut liivatteet puoleen desiin kiehuvaa vettä, anna jäähtyä hetki.
Kaada liivateseos edellä mainittuun seokseen ohuena nauhana, nostele joukkoon lopuksi kermavaahto.
Mustikkamousse:
6 liivatelehteä
2 dl vispikermaa
2 dl ranskankermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 1/2 -2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
300g mustikoita soseutettuna
Liota liivatelehtiä runsaassa vedessä 5-10 minuuttia.
Vatkaa kerma vaahdoksi.
Soseuta mustikat tai paseeraa ne (= painele siivilän läpi)
Sekoita keskenään ranskankerma, tuorejuusto, sokeri, vaniljasokeri ja soseutetut mustikat.
Liuota vedestä puristetut liivatteet puoleen desiin kiehuvaa vettä, anna jäähtyä hetki.
Kaada liivateseos edellä mainittuun seokseen ohuena nauhana, nostele joukkoon lopuksi kermavaahto.
Kumoa kakku seuraavana päivänä.
Asettele pinnalle jäiset marjat, keitä hyytelösokerista ja vedestä kiille pakkauksen ohjeen mukaan.
Nostele sokeriliemi marjojen päälle. Pursota reunoille ja päälle kermaa tai Flora vispiä.
Isolla tyllalla reunoille ja päälle kermaa/Flora vispiä kuluu n 7,5 dl.