Mansikka-Sacherkakku

  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

4 arvostelua. Keskiarvo: 4.3/5

Ei arvosteluja

Advertising information

Ainekset

  • margariini
  • voi
  • taloussuklaa
  • munanvalkuainen
  • tomusokeri
  • munankeltuainen
  • perunajauho
  • leivinjauhe
  • vaniljasokeri
  • maito
  • mansikkamarmeladi
  • taloussuklaa

Perinteinen Sacherkakku kätkee sisäänsä sileän aprikoosimarmeladin.
Tällä kertaa valmistin kakun laittamalla väliin itse tehtyä mansikkahilloa kesän tuoreista mansikoista.
Tarjoa kakun seurana vaahdotettua kermaa, tai pursottele sitä nokareet kakun pinnalle.
Tämä kakku on  valmistettu halkaisijaltaan 26 cm vuokaan.

Pinnan kermavaahtopursotuksiin on tehty koristesuklaat Bake and Partyssa myytävillä suklaasiirtokuvamuoteilla.
Muotin sisällä on koristekuvio, joka tarttuu suklaaseen. Sulaa suklaata laitetaan muottiin ja nostetaan muotti hetkeksi pakastimeen. Suklaa jähmettyy hetkessä ja on valmis kumottavaksi. Helppoa ja vaivatonta!

Mansikka-Sacherkakku

Pohja:
225 g margariinia tai voita
225 g taloussuklaata
7 munan valkuaista
3/4 dl tomusokeria

7 munan keltuaista
2 1/4 dl tomusokeria
1 1/2 dl perunajauhoja
3 tl leivinjauhetta
1 1/2 tl vaniljasokeria

Kostutus:
vaniljasokerilla maustettua maitoa

Välissä:
250 g mansikkamarmeladia tai tämän linkin takaa löytyvä itse tehty mansikkahillo.

Kuorrute:
50 g sileää mansikkamarmeladia

150 g margariinia tai voita
200 g taloussuklaata


Sulata rasva ja suklaa kattilassa hämmennellen, anna jäähtyä.
Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi, lisää tomusokeri hyvin vatkaten.
Vaahdota keltuaiset ja tomusokeri vaahdoksi, lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sula suklaa-rasvaseos keltuaisvaahtoon.
Lisää lopuksi kevyesti nostellen valkuaisvaahto.

Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan.
Paista 175 asteisessa uunissa, kunnes kakku alkaa irrota vuoan reunoilta. Kokeile kypsyyttä esimerkiksi varrastikulla.

Anna kakun jäähtyä ja leikkaa se kolmeen osaan.
Tasoita tarvittaessa kakun pintaa, jotta se on tasainen, muuten suklaakuorrutteen levittäminen on hankalaa.

Laita kakkulevy tarjoiluvadille, kostuta ja levitä pinnalle mansikkamarmeladia.
Nosta pinnalle toinen kakkulevy, kostuta ja levitä pinnalle mansikkamarmeladia.
Nosta päälle kakun kansiosa ja kostuta.

Levitä pinnalle ohut kerros tasaista marmeladia.
Sulata rasva ja suklaa kattilassa koko ajan hämmennellen, anna jäähtyä hetki.
Kaada hieman jähmettynyt suklaaseos kakun päälle ja levitä se lastalla pinnalle ja reunoille.
Nosta kakku kylmään.
Koristele kakku mansikoilla ja kermavaahtopursotuksilla.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä