Maidoton kinuskikakku
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- kananmuna
- sokeri
- vehnäjauho
- leivinjauhe
- ruokaöljy
- korppujauho
- kookoshiutale
- hedelmämehu
- lakkahillo
- banaani
- oatly ruoanlaitto kerma
- ruokokidesokeri
- fariinisokeri
- taloussokeri
- valkuainen
Maidottomia ja munattomia ruoka- ja leivontaohjeita kysellään silloin tällöin.
Eräs lukijani lähetti minulle munattoman täytekakkupohjaohjeen, mutta mainitsi samalla, ettei ohje ole niin hyvä kuin se voisi olla.
Nyt kyselenkin teiltä, olisiko jollain hyvää munattoman kakkupohjan ohjetta, jota voisin testata?
Tämä pohja on siis ihan normaali sokerikakkupohja, joka on leivottu halkaisijaltaan 18 cm irtopohjavuokaan.
Kinuski on keitetty Oatly ruoanlaitto ”kermalla,” joka on kaurapohjainen, soijaton tuote.
Kakun reunalla on raakamarenki.
Maidoton kinuskikakku
3 isoa kananmunaa
sokeria
vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
vuoan voiteluun ruokaöljyä, jauhottamiseen korppujauhoja tai kookoshiutaleita
Kostutus: hedelmämehua
Täyte 1:
25 g Kylmäsen lakkahilloa (kivetön)
Täyte 2:
25 g Kylmäsen lakkahilloa (kivetön)
1-2 banaania viipaleina
Kinuski:
2 1/2 dl Oatly ruoanlaitto ”kermaa” (kaurapohjainen, soijaton)
2 1/2 dl Dan Sukkerin ruokokidesokeria TAI 1 1/2 dl fariinisokeria ja 1 dl taloussokeria
Marenki:
2 valkuaista
3/4 dl sokeria
Riko pohjan munat mitta-astiaan ja siirrä ne sitten leivontakulhoon.
Mittaa joukkoon saman verran sokeria deseissä.
Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi, lisää deseinä saman verran vehnäjauhoja, joiden joukkoon on sekoitettu leivinjauhe.
Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan, jonka halkaisija on 18 cm.
Paista kakkupohjaa 150 asteisessa uunissa, kunnes kakku irtoaa vuoan reunoista.
Anna jäähtyä hetki ennen kumoamista.
Leikkaa kakku kolmeen osaan.
Nosta kakun pohjaosa tarjoiluvadille, kostuta.
Levitä pinnalle lakkahilloa.
Nosta päälle kakun keskiosa, kostuta ja levitä pinnalle lakkahilloa ja banaaniviipaleita, nosta päälle kakun päällimmäinen kerros, kostuta.
Mittaa kattilaan Oatly ruoanlaitto ”kerma” ja sokeri.
Keitä miedolla lämmöllä usein hämmennellen 10-15 minuuttia, tai kunnes kastike on sopivan sakeaa.
Valuta kastike kakun pinnalle.
Erottele munanvalkuaiset puhtaan, kuivan kulhon pohjalle, vatkaa vaaleaksi vaahdoksi.
Lisää joukkoon vähän kerrallaan koko ajan vatkaten sokeri.
Pursota raakamarenki kakun reunoille pursotinpussilla.
Nosta kakku huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen tarjoilua, jotta kinuski ehtii pehmentyä.
Ottimeksi kannattaa varata sahalaitainen kakkulapio.