Kesän mansikka-valkosuklaakakku
- 45 min Työaika
- 2 h Valmistusaika

Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- kananmuna
- taloussokeri
- erikoishienosokeri
- vehnäjauho
- perunajauho
- leivinjauhe
- maito
- vaniljasokeri
- liivatelehti
- vaahtoutuva vaniljakastike
- vispikerma
- vaniljajogurtti
- vaniljarahka
- tuorejuusto
- mansikka
- mehu
- vesi
- sitruunarahka
- valkosuklaa
- sitruunamehu
- tuore mansikka
Meillä juhlittiin isäni pyöreitä synttärivuosia ja koska tekemistä oli paljon, mietin miten voisin toteuttaa ennen kaikkea herkullisen kakun, mutta jossa olisi silti jokin pieni juju. Koska syntymäpäivät osuivat alkukesän päiviin, halusin käyttää tuoreita mansikoita. Mansikoiden päälle on laitettu suklaakiviä, ruosteisia muttereita ja ruosteisia työkaluja, eli niitä joita isä mökillä usein tarvitsee. Kakku näytti maistuvan ja ruosteistet mutterit vieraiden suupielissä aiheutti hilpeyttä.
Käsintehtyjä suklaita voit katsoa Kultasuklaan valikoimista.
Kesän mansikka-valkosuklaakakku
noin 30 annosta
Pohja:
8 isoa munaa
4 dl Siro erikoishienoa sokeria tai taloussokeria
3 dl vehnäjauhoja + 1 dl perunajauhoja
3 tl leivinjauhetta
Kostutus:
4-6 dl maitoa + 2 tl vaniljasokeria
Mansikkatäyte:
9 liivatelehteä
2 1/2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta tai vispikermaa
400 g vaniljajogurttia, vaniljarahkaa tai tuorejuustoa
300 g mansikoita, soseutettuna
2 tl vaniljasokeria
1/2 dl mehua tai vettä
Valkosuklaatäyte:
5 liivatelehteä
2 1/2 dl vispikermaa
200 g vanilja- tai sitruunarahkaa
2 tl vaniljasokeria
200 g valkosuklaata
1/2 dl sitruunamehua
Pinnalle ja reunoille:
7 dl vispikermaa
sokeria maun mukaan
1-2 rkl vaniljasokeria
n. 1 l tuoreita mansikoita
Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kääntele varovasti joukkoon.
Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun, noin 4 litran vetoiseen kakkuvuokaan (28-30 cm halkaisija).
Paista 150-175 asteessa noin 1 1/2 tuntia tai kunnes kakku irtoaa vuoan reunoista.
Valmista mansikkatäyte. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Vaahdota vaniljakastike tai kerma. Lisää joukkoon vaniljajogurtti, vaniljarahka tai tuorejuusto, sekä soseutetut mansikat. Mausta sokerilla ja vaniljasokerilla.
Kuumenna mehu tai vesi kiehuvaksi, lisää joukkoon vedestä puristetut liivatelehdet, sekoita tasaiseksi.
Lisää liivateneste täytteeseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.
Leikkaa jäähtynyt kakku kolmeen osaan.
Vuoraa paistovuoka kelmulla.
Laita kakun kansiosa ylösalaisin vuokaan, kostuta vanilja-maidolla.
Kaada mansikkatäyte päälle, laita päälle kakun keskiosa ja kostuta.
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Vatkaa joukkoon tuorejuusto ja vaniljasokeri.
Sulata paloiteltu valkosuklaa mikrossa puolen minuutin jaksoissa välillä sekoitellen.
Lisää sulatettu suklaa vaahdon joukkoon.
Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi ja lisää joukkoon vedestä puristetut liivatteet.
Lisää liivateneste ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen.
Kaada valkosuklaatäyte vuokaan ja nosta päälle kakun pohjaosa ylösalaisin.
Anna hyytyä kylmässä seuraavaan päivään.
Kumoa kakku tarjoiluvadille.
Vaahdota kerma ja mausta sokerilla ja vaniljasokerilla.
Levitä kerma kakun pinnalle ilmavasti ja pursota reunoille.
Koristele tuoreilla mansikoilla.
Vinkki! Kuvan ruosteiset työkalut ja ruosteist mutterit ovat Kultasuklaan valikoimista.