Kasvis-juustovoileipäkakku
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- paahtoleipä
- leipä
- vesi
- kasvisliemikuutio
- valutettu suolasieni
- ryöpätty metsäsieni
- sipuli
- purjosipuli
- kevätsipuli
- creme fraiche
- mustapippuri
- persilja
- sulatejuusto
- yrttituorejuusto
- paprika
- maustekurkku
- basilika
- fetajuusto
- salaattijuusto
- kerma
- ituja
- kirsikkatomaatti
Nykyään useimpiin juhliin saapuu vieraita, jotka noudattavat kasvisruokavaliota. Heitä varten on kiva olla jotain tarjottavaa, jota voi toki ottaa muutkin. Täytteitä voit muuttaa oman maun mukaiseksi.
Kasvis-juustovoileipäkakku
noin 10 annosta
16 viipaletta isoja paahtoleipiä
n. 3 dl vettä + ½ kasvisliemikuutio
Täyte 1:
1 ½ dl valutettuja suolasieniä tai ryöpättyjä metsäsieniä hienonnettuna
½ puna- tai keltasipuli silputtuna
pieni pala purjosipulia tai kevätsipulia silputtuna
100 g Crème fraichea
mustapippuria myllystä
½ dl persiljaa hienonnettuna
Täyte 2:
200 g sulatejuustoa
100 g yrttituorejuustoa
½ pieni paprika kuutioina
½ maustekurkku silputtuna
1 ruukku basilikaa silputtuna
1 dl feta- tai salaattijuustoa hienonnettuna
Pinnalle:
200 g sulatejuustoa
100-200 g yrttituorejuustoa
(kermaa ohennukseen)
Koristeluun:
2 dl sinimailasen ituja
1 dl feta- tai salaattijuustoa kuutioina
4-5 kirsikka- tai tiikeritomaattia
mustapippuria rouheena
basilikanlehtiä
Leikkaa leivistä reunat. Keitä vesi ja lisää puolikas kasvisliemikuutio. Anna liemikuution liueta joukkoon.
Aseta neljä leipäviipaletta tarjoiluvadille, kostuta.
Valuta suolasienet. Sekoita joukkoon silputut sipulit ja Crème fraiche. Mausta mustapippurilla ja silputulla persiljalla. Tarkista maku.
Sekoita sulatejuuston joukkoon yrttituorejuusto, paprika ja maustekurkku. Jaa seos puoliksi. Mausta toinen seos hienonnetulla basilikalla, toinen hienonnetulla salaattijuustolla.
Kasaa kakku vuorotellen leipäviipaleista ja täytteistä, muista kostuttaa leipäkerrokset. Kääri kakku folioon tai kelmuun.
Anna vetäytyä mielellään yön yli.
Siisti kakun reunat ja päädyt veitsellä tasaiseksi. Siirrä kakku tarjoiluvadille.
Vatkaa sulatejuusto ja yrttituorejuusto tasaiseksi. Ohenna tarvittaessa kermalla.
Levitä kuorrute kakun pinnalle ja reunoille.
Levitä päälle sinimailasen ituja. Ripottele päälle feta- tai salaattijuustokuutioita. Puolita kirsikka- tai tiikeritomaatit
ja asettele ne kakun päälle. Rouhi pinnalle hieman mustapippuria myllystä. Koristele basilikanlehdillä.