Hyydytetty savulohikakku
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- näkkileipä
- voi
- margariini
- maito
- vesi
- suola
- sitruunapippuri
- tilli
- liivatelehti
- piparjuurituorejuusto
- valkosipulituorejuusto
- ranskankerma
- kevätsipuli
- kurkku
- pakastekatkarapu
- graavilohi
- kylmäsavulohi
- sokeri
- kuohukerma
Hyydytetty savulohikakku
20 annosta
200 g näkkileipää
100 g sulatettua voita tai margariinia
1 dl maitoa tai vettä
1/4 tl suolaa
1/2 tl sitruunapippuria
1 dl hienonnettua tilliä
Täyte:
7 liivatelehteä
3/4 dl sitruunamehua
250 g piparjuuri- TAI valkosipulituorejuustoa
200 g kevyt ranskankermaa
1/2 nippua kevätsipulia ohuina viipaleina
2 dl kurkkua pieninä kuutioina
250-300 g pakastekatkarapuja
n. 150 g graavi- tai kylmäsavukirjolohta pieninä kuutioina
2 tl sokeria
1/2 dl tillisilppua
1 tl sitruunapippuria
2 dl kuohukermaa vaahdotettuna
Koristele mielesi mukaan.
Murenna
näkkileivät monitoimikoneessa tai lihanuijalla muovipussin sisällä.
Sekoita joukkoon muut pohjan aineet. Painele irtopohjavuoan pohjalle,
jossa on leivinpaperi.
Pehmennä liivatelehtiä runsaassa vedessä viitisen minuuttia ja sulata ne sitten kuumaan sitruunamehuun, jäähdytä.
Vatkaa tuorejuuston joukkoon ranskankerma. Lisää muut täyteaineet, lopuksi kermavaahto nostellen.
Kaada seos näkkileipäpohjan päälle ja hyydytä peitettynä kylmässä 4-5 tuntia tai seuraavaan päivään.
Irrota vuoan reunat ja siirrä torttu tarjoiluvadille, koristele makusi mukaan.
P.S Itse käytin täytteeseen ainoastaan lämminsavulohta, n. 300-400 g.