Appelsiininmakuinen Nalle Puh -kakku

  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

1 arvostelua. Keskiarvo: 4/5

Ei arvosteluja

Advertising information

Ainekset

  • kananmuna
  • sokeri
  • perunajauho
  • sokeroimaton kaakaojauhe
  • leivinjauhe
  • appelsiinimehu
  • appelsiinilimu
  • vispikerma
  • maitorahka
  • appelsiinimarmeladi
  • vaniljasokeri
  • banaani
  • nalle puh kakkukuva

Vihdoinkin pääsimme viettämään 6-vuotta heinäkuussa täyttäneen tyttöni lastenkutsuja.
Lapset eivät kokemukseni mukaan juuri kakusta piittaa ja tämä tuli tälläkin kertaa todistetuksi.
Pieniä paloja he ottivat, mutta muut tarjoilut olivat suositumpia.
Kakkukuvat ovat kuitenkin kivoja lastenkutsuilla, ne herättävät pienissä vieraissa ihastusta ja moni haluaakin maistaa lopulta palan, kun jäävät odottamaan minkä kohdan kuvasta saavat lautaselleen.

Koska tämä Nalle Puh kuva on suuri, valmistin kakun kahdesta kääretorttulevystä.
Kuva ei silti mahtunut suoraan, siksi se on asetettu kakun päälle viistottain.
Levyjä olisi toki voinut leikellä hieman kapeammaksi ja pidemmäksi.
Tein kakun edellisenä iltana, jotta kuva ehti kostua ja asettua kakun pintaan tasaiseksi.
Kun valmistat kakun, jossa käytät syötävää kakkukuvaa, voit valmistaa kakun jopa kahta päivää aiemmin jääkaappiin valmiiksi.

Kakkukuvia voi tilata laajasta valikoimasta täältä .

Appelsiininmakuinen Nalle Puh -kakku

Kääretorttupohjat 2 kpl (gluteeniton)

8 munaa
3 dl sokeria
2 dl perunajauhoja
1 dl sokeroimatonta kaakaojauhetta
4 tl leivinjauhetta

Kostutus: appelsiinimehua tai -limua

Täyte ja päällinen:
5 dl Flora vispiä tai vispikermaa
500 g maitorahkaa
230 g rasia appelsiinimarmeladia
3 tl vaniljasokeria
sokeria tarvittaessa, maun mukaan
4-5 banaania

Pinnalle:
Nalle Puh kakkukuva

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet, sekoita tasaiseksi varovasti nostellen.
Kaada taikina kahdelle, leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
Paista 225 asteisen uunin toiseksi alimmalla ritilätasolla noin 7 minuuttia.
Paista toinen levy samoin.
Kumoa levyt ja jäähdytä.

Nosta toinen levyistä tarjoiluvadille, kostuta kevyesti.

Vaahdota Flora vispi tai kerma, sekoita joukkoon rahka ja appelsiinimarmeladi.
Mausta vaniljalla.
Tarkista maku. Mikäli kaipaat täytteeseen makeutta, lisää sokeria maun mukaan.
Levitä puolet täytteestä kakkulevyn päälle, viipaloi banaanit täytteen pinnalle.
Nosta päälle toinen kakkulevy, kostuta kevyesti.
Levitä päälle loput täytteestä. Painele pinnalle Nalle Puh kakkukuva ja nosta kakku kylmään mielellään yön yli.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä