Tipsan mummin hapankermakakku eli ”lasarettikakku”

Uusimmat reseptit
Advertising information
Tänään kokeilin aamusta tätä kakkua, kun mulla sattui olemaan hapanta kermaa ihan tätä varten säästeltynä;)
Testailin
samalla uutta silikonivuokaa. Maku ei nyt kyllä jostain syystä
miellyttänyt mua, mutta en tiedä syytä. Ainekset kuulostavat hyviltä,
joten ihmettelen kuuluuko kakun tosiaan olla niin "hapan."
Paistopintakin oli vähän tylsä, kun silikonivuokaa ei tarvitse jauhottaa.
Mummon hapankermakakku eli lasarettikakku
2 munaa
3 dl sokeria
1 1/2 dl jogurttia tai piimää
1/2 dl maitoa
1 rkl pikakahvijauhetta
1 1/2dl (150g) hapanta kuohukermaa eli päiväys vanhentunut
1 tl kardemummaa
4 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
Ja
munat vatkataan. Pikakahvi liotetaan maitoon, jauhot yhdistetään ja
kaikki aineet sekoitellaan varovasti munavaahtoon. Paistetaan
voidellussa ja jauhotetussa rengasvuoassa 175-180 asteessa 50-60 minsaa.
Teen
tuon yhdistelyn kuten mummoni eli laitan tuon neste puolen ensin ja
lopuksi jauhot. En ole huomannut suurta eroa teki sen miten päin vain.
On hyvin kuohkea kakku. Ja porukat syö sen suunnilleen lämpimänä, hyvä
kun ehtii jäähtymään kipata. Ja kun itse käytän rasvatonta maitoa ja
jogurttia/piimää niin on olevinaan kevytkin kun on vain se kerman
rasva. Sokeristahan ei sitten puhuta enää mitään ; ) (Tipsa)