Täytetty mustikka-valkosuklaakakku

  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

1 arvostelua. Keskiarvo: 5/5

Ei arvosteluja

Advertising information

Kokeilin Bake and Partyn lisäosaa , jolla saa kahvikakusta ns. tunnelikakun.

Kakkuvuokana käytin samaisen yrityksen ruusuvuokaa , johon normaalit kahvikakut pitää suurentaa puolitoistakertaiseksi.

Kakkua leikattuani ajattelin, että onpas tuo täytteen määrä todella pieni. Kun kakkuviipaletta maistoi, täytteen määrä olikin ihan reilu.

Hauskaa vaihtelua tavallisille kahvikakuille. Kesän juhliin kakun voi täyttää jäätelöllä ja tuoreilla marjoilla.

Täytetty mustikka-valkosuklaakakku

300 g margariinia tai voita
3 dl sokeria
4 munaa
3 tl vaniljasokeria
3 tl leivinjauhetta
4,5 dl vehnäjauhoja
18 palaa valkosuklaata tai Kalev´n mustikka-valkosuklaata (Virosta)
1,5 dl maitoa

Täyte:
2 liivatelehteä
1 dl Flora vispiä
100 g vanilja-tuorejuustoa
sokeria maun mukaan
1 tl vaniljasokeria
1 dl mustikoita
tilkka vettä tai mustikkamehua

Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi, lisää munat yksitellen hyvin vatkaten.
Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet, sekä pieneksi silputtu suklaa, lisää lopuksi maito.

Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun kahvikakkuvuokaan, nosta päälle lisäosa ja paista kakkua 175 asteisen uunin alimmalla ritilätasolla noin tunti.

Nosta lisäosa pois, kumoa ja jäähdytä kakku.

Laita jäähtynyt kakku takaisin vuokaansa.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Vatkaa Flora vispi vaahdoksi, lisää joukkoon tuorejuusto, sekä sokerit ja hieman sulaneet mustikat.
Kuumenna nestetilkka mikrossa ja liuota vedestä puristetut liivatteet siihen, anna jäähtyä hetki.
Kaada liivateneste ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen.

Kaada täyte ”tunneliin” ja hyydytä jääkaapissa muutama tunti tai yön yli.
Kumoa kakku ja sihtaa pinnalle tomusokeria.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä