Suklaa-appelsiinikakku
Uusimmat reseptit
Advertising information
Lukijani Emilia lähestyi minua toiveenaan, että kehittäisin maistuvan kahvikakun, jota hän voisi leipoa omaan valmistujaisjuhlaansa.
Toiveena oli tiikerikakku, jossa toinen taikinaosuus sisältää appelsiinia, toinen suklaata ja rommia.
Tein kakun Brunon kartonkiseen paistovuokaan, joka soveltuu käytettäväksi -40 – +240 asteessa.
Vuoan vetoisuus on noin 1 litra.
Voitelin ja korppujauhotin vuoan, vaikken ollut ihan varma oliko se tarpeen. Kakku irtosi hienosti vuoasta ja oli erittäin mehevä.
Vuoka on kivan näköinen ja siinä voi viedä kakun vaikka kyläpaikkaan viemiseksi tai opettajalle koulujen loppuessa muistamiseksi. Vuoan ympärille voi sitoa vielä kauniin nauhan ja kivan näköinen ja maistuva lahja on valmis!
Suklaa-appelsiinikakku
250 g voita tai margariinia
2 dl sokeria
3 munaa
3 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
Suklaaraita: 100 g Marabou Premium 86% (kaakaopitoisuus) tummaa suklaata
n. 1/4 -1/2 tl rommiaromia ja 1/2 dl maitoa TAI 1/2 dl rommia
Appelsiiniraita: 1 ison appelsiinin raastettu kuori + 1/2 dl appelsiinin puristettua mehua
Vaahdota rasva ja sokeri, lisää munat yksitellen vatkaten.
Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet.
Ota taikinasta toiseen kulhoon 1/3.
Sulata suklaa mikrossa puolen minuutin jaksoissa välillä sekoitellen. Varo polttamasta suklaata.
Lisää suklaa taikinaan yhdessä rommiaromin ja maidon, tai rommin kanssa, sekoita tasaiseksi.
Lisää suurempaan taikinamäärään appelsiinin kuoriraaste ja appelsiinin puristettu mehu.
Laita taikinat kerroksittain voideltuun ja jauhotettuun vuokaan siten, että alimmaiseksi ja päällimmäiseksi jää vaalea taikinakerros.
Kypsennä kakkua 150 asteisen uunin alimmalla ritilätasolla noin tunti.
Kumoa hieman jäähtyneenä.