Rommi-rusinakakku

  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

46 arvostelua. Keskiarvo: 3.7/5

Ei arvosteluja

Advertising information

Tästä ohjeesta saat kaksi pientä (noin litran vuokiin) kakkua tai yhden suuremman (hieman vajaa kahden litran vuoka).
Maustoin taikinan rommiaromilla, mutta maku jäi melkoisen vaisuksi, aromia olisi saanut laittaa rohkeammin.
Tee taikinasta reilusti rommin makuinen, jotta se maistuu myös valmiissa kakussa.
Voit käyttää myös aitoa rommia, korvaa tällöin osa ohjeen maitomäärästä rommilla.
Olen arvioinut ohjeeseen sopivan määrän rommiaromia.

Rommi-rusinakakku

1 1/2 dl rusinoita
1/2 dl vettä
n. 3/4 tl rommiaromia

150 g voita tai margariinia
2 1/2 dl sokeria
2 dl Muscovadosokeria
3 munaa
4 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
3/4 dl kermaa tai maitoa

Laita kulhoon rusinat, vesi ja rommiaromi, anna seistä hetken aikaa. Jauha seos hienommaksi sauvasekoittimella.

Vaahdota rasva ja sokerit vaahdoksi, lisää munat yksitellen hyvin vatkaten.
Sekoita taikinaan keskenään sekoitetut kuivat aineet, sekä lopuksi kerma ja rommiaromilla maustetut rusinat liemineen.

Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan, kypsennä 150 asteisessa uunissa noin tunti.

Vinkki! Kun viet kakun lahjaksi, käytä aluspaperina Brunon Pergamiini-kakkupaperia. Se kestää paremmin kosteutta ja rasvaa, jolloin kakkupaperi pysyy kauniina pidempään.
Koristelajitelma sisältää 4 kappaletta halkaisijaltaan 24 senttistä, sekä 4 kappaletta halkaisijaltaan 28 senttistä kakkupaperia.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä