Punajuuri-kaakaokakku

Uusimmat reseptit
Advertising information
Punajuuri-kaakaokakku sopii loppuvuoden juhlahetkiin.
Voit rouhia taikinaan halutessasi myös suklaata.
Punajuuri-kaakaokakku
noin 13 annosta
4 munaa
2 isoa punajuurta raasteena
4 dl fariinisokeria
4 dl vehnäjauhoja
1 tl Dr.Oetker Ruokasoodaa
1 tl Dr.Oetker Leivinjauhetta
1 tl Dr.Oetker Vaniljasokeria
50 g Dr.Oetker Mantelijauhetta
2 dl rypsiöljyä
2 dl kaakaonibsejä tai 100 g rouhittua tummaa suklaata
Vuokaan:
voita ja korppujauhoja tai kookoshiutaleita
Kuorrutus
100 g sulatejuustoa tai tuorejuustoa
150 g kaakaotomusokeria
1 tl Dr.Oetker Vaniljasokeria
Dr.Oetker Pehmeitä Hopeahelmiä
Kuori ja raasta punajuuret.
Mittaa taikinan ainekset kulhoon ja sekoita puuhaarukalla tasaiseksi taikinaksi.
Voitele reilu litran vetoinen kahvikakku- tai leipävuoka voilla ja jauhota korppujauhoilla tai kookoshiutaleilla.
Laita taikina vuokaan ja kypsennä 175 asteisessa uunissa noin tunti.
Kokeile kypsyyttä cocktailtikulla tai varrastikulla.
Anna kakun jäähtyä hetki ennen kumoamista.
Kuorruta jäähtynyt kakku.
Vatkaa sulatejuusto tai tuorejuusto, kaakaotomusokeri ja vaniljasokeri sähkövatkaimella tasaiseksi tahnaksi.
Levitä kakun pinnalle.
Ripottele koristeeksi pehmeitä sokerihelmiä.