Mustikkainen valkosuklaa-pätkiskakku

  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

4 arvostelua. Keskiarvo: 3.8/5

Ei arvosteluja

Advertising information

Kaupassa  DrOetkerin tuote-esittelijä esitteli valmista kakkutaikinaa, joka kaadetaan suoraan pussista voideltuun ja jauhotettuun vuokaan.
Paljon leipovat saavat ajatuksesta varmasti hymyn huulilleen.
Koska kaikkea pitää kokeilla, kokeilinpa näitä kahta valmista taikinaa samaan kakkuun.
Suklaakakkutaikinaan lisäsin pussillisen pilkottuja pätkiksiä ja vaaleaan kakkutaikinaan rouhin kaapista löytynyttä Kalev mustikka-valkosuklaata.
Molemmat suklaat maistuivat valmiissa kakussa.
Kakku oli erittäin mehevää.
Täytyy sanoa, että tietyissä tilanteissa tällainen kakkutaikina on paikallaan.
Kun vieras ilmoittaa tulostaan pienellä varoitusajalla, on todella kätevää kaataa taikina vuokaan ja laittaa kakku uuniin paistumaan. Loistava keksintö myös esimerkiksi mökkiolosuhteissa. Taikinaan voi lisätä halutessaan erilaisia suklaita, marjoja tai vaikka pähkinöitä.

Mustikkainen valkosuklaa-pätkiskakku

1 pss DrOetkerin Suklaakakkutaikinaa + 1 pss Pätkispaloja silputtuna
1 pss DrOetkerin Vaaleaa kakkutaikinaa + 100 g Mustikka-valkosuklaata

margariinia ja korppujauhoja vuoan voiteluun ja jauhottamiseen

Voitele ja jauhota reilunkokoinen kahvikakkuvuoka.
Silppua suoraan pusseihin suklaat ja sekoita lusikalla.
Kaada taikinat päällekkäin kakkuvuokaan.
Paista 175 asteisessa uunissa noin tunti.

Mikäli haluat kokeilla kakun valmistamista itse, laitan alle ohjeen, jolla uskon kakun onnistuvan=)

Mustikkainen valkosuklaa-pätkiskakku

250 g voita tai margariinia
2 dl sokeria
3 munaa
3 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta

Suklaataikina: 1 pss Pätkispaloja silputtuna, 1/2 dl sokeroimatonta kaakaojauhetta ja 1 dl maitoa

Vaalea taikina: 100 g mustikka-valkosuklaata ja 1/2 dl maitoa

Vaahdota rasva ja sokeri, lisää munat yksitellen vatkaten.
Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet.

Jaa taikina kahteen osaan. Lisää toiseen taikinaan Pätkispalat, sokeroimaton kaakaojauhe ja maito.

Lisää toiseen taikinaan rouhittu mustikka-valkosuklaa ja maito. Laita taikinat kerroksittain voideltuun ja jauhotettuun kahvikakkuvuokaan.
Kypsennä kakkua 150-175 asteisen uunin alimmalla ritilätasolla noin tunti.

Kumoa hieman jäähtyneenä.

Mustikkainen valkosuklaa-pätkiskakku

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä