Mustikka-valkosuklaakakku

  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

12 arvostelua. Keskiarvo: 3.9/5

Ei arvosteluja

Advertising information

Kesän juhlien kahvikakkuna toimii erinomaisesti mustikoista ja
valkosuklaasta valmistettu mehevä kahvikakku, joka on viimeistelty
tomusokerilla ja kauniilla koristekukkakuvioilla.
Voit käyttää taikinassa sesongin ulkopuolella pakastemustikoita ja koristella näyttävillä pensasmustikoilla.

Mustikka-valkosuklaakakku

200 g voita tai margariinia
2 dl sokeria
3 munaa
 2 dl vehnäjauhoja
50 g Dr.Oetker Mantelijauhetta
2 tl Dr.Oetker Leivinjauhetta
1 tl Dr.Oetker Vaniljasokeria
100 g valkosuklaata sulatettuna
200 g pakastemustikoita tai tuoreita mustikoita
200 g valkosuklaa-limerahkaa tai 200 g maitorahkaa + 1/2-1 tl limen kuoriraastetta

Pinnalle:
tomusokeria
Dr.Oetker Koristekukkakuvioita

Vaahdota rasva ja sokeri vaahdoksi.
Vatkaa munat yksitellen, hyvin vatkaten joukkoon.
Paloittele valkosuklaa lautaselle ja sulata puolen minuutin erissä välillä sekoitellen.
Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet, sekä sulatettu valkosuklaa.
Vatkaa varovasti joukkoon myös kohmeiset mustikat ja rahka.

Levitä taikina voideltuun ja jauhotettuun noin litran vetoiseen kahvikakkuvuokaan.
Paista 150-175 asteisen uunin alimmalla ritilätasolla noin tunti.
Anna kakun jäähtyä 5-10 minuuttia ja kumoa varovasti tarjoiluvadille.
Jäähdytä.

Siivilöi jäähtyneen kakun pinnalle tomusokeria ja koristele suloisilla koristekukkakuvioilla.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä