Mustikka-valkosuklaakakku
Uusimmat reseptit
Advertising information
Kesän juhlien kahvikakkuna toimii erinomaisesti mustikoista ja
valkosuklaasta valmistettu mehevä kahvikakku, joka on viimeistelty
tomusokerilla ja kauniilla koristekukkakuvioilla.
Voit käyttää taikinassa sesongin ulkopuolella pakastemustikoita ja koristella näyttävillä pensasmustikoilla.
Mustikka-valkosuklaakakku
200 g voita tai margariinia
2 dl sokeria
3 munaa
2 dl vehnäjauhoja
50 g Dr.Oetker Mantelijauhetta
2 tl Dr.Oetker Leivinjauhetta
1 tl Dr.Oetker Vaniljasokeria
100 g valkosuklaata sulatettuna
200 g pakastemustikoita tai tuoreita mustikoita
200 g valkosuklaa-limerahkaa tai 200 g maitorahkaa + 1/2-1 tl limen kuoriraastetta
Pinnalle:
tomusokeria
Dr.Oetker Koristekukkakuvioita
Vaahdota rasva ja sokeri vaahdoksi.
Vatkaa munat yksitellen, hyvin vatkaten joukkoon.
Paloittele valkosuklaa lautaselle ja sulata puolen minuutin erissä välillä sekoitellen.
Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet, sekä sulatettu valkosuklaa.
Vatkaa varovasti joukkoon myös kohmeiset mustikat ja rahka.
Levitä taikina voideltuun ja jauhotettuun noin litran vetoiseen kahvikakkuvuokaan.
Paista 150-175 asteisen uunin alimmalla ritilätasolla noin tunti.
Anna kakun jäähtyä 5-10 minuuttia ja kumoa varovasti tarjoiluvadille.
Jäähdytä.
Siivilöi jäähtyneen kakun pinnalle tomusokeria ja koristele suloisilla koristekukkakuvioilla.