Kummitusten porkkanakku
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
Tämä kakku on sisukseltaan mehevä porkkanakakku, kuorrute on sokeri-cremeä, joka on värjätty geelimäisellä elintarvikevärillä.
Kummitusten porkkanakakku
4 munaa
2 dl öljyä
300-350 g raastettua porkkanaa
n. 4 dl sokeria
hieman reilu 4 dl vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
1 tl leivinjauhetta
3/4 tl suolaa
1 tl kanelia
Vatkaa munat, öljy ja porkkanaraaste. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kaada voideltuun, (korppu)jauhotettuun vuokaan ja paista n.50 min 175 asteessa. Kumoa kakku ja jäähdytä se.
Kuorrute:
250 g suolatonta voita
500 g tomusokeria
tilkka maitoa seoksen notkistamiseen
oranssia, vihreää ja mustaa elintarvikeväriä
Vatkaa sähkövatkaimella sekaisin voi ja tomusokeri, notkista tilkalla maitoa.
Jaa seos kolmeen kulhoon, vihreää väriä varten et tarvitse seosta paljon, mustaa kuluu hieman vihreää enemmän ja loput seoksesta värjätään oranssiksi.
Pursottamiseen olen käyttänyt Wiltonin tyllia numero 3 (rajaus) ja 18 (tähtikuvio), sekä 233 (vihreä lankamainen kuvio).
Pursota ensin mustalla rajaukset, täytä sen jälkeen pursottaen kakun muut osat.