Kirsikka-valkosuklaakakku
Uusimmat reseptit
Advertising information
Kahvikakut kuuluvat yhä moneen juhlapöytään. Valkosuklainen kirsikkakakku on uskomattoman mehevä kakku, joka katoaa parempiin suihin pikaisesti.
Kirsikka-valkosuklaakakku
250 g voita tai margariinia
2 dl sokeria
3 munaa
3 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
100 g valkosuklaata
n. 600 g purkki hapankirsikoita valutettuna
Vaahdota voi ja sokeri.
Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten.
Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet.
Ota taikinasta 1/3 osa toiseen kulhoon ja sekoita 100 g valkosuklaata rouhittuna tai sulatettuna joukkoon.
Sekoita lopputaikinan joukkoon valutetut hapankirsikat.
Jaa taikinat kerroksittain voideltuun ja jauhotettuun kahvikakkuvuokaan siten, että alla ja päällä on kirsikkaista taikinaa.
Paista 150 asteessa noin tunti.