Kirsikka-suklaakakku
Uusimmat reseptit
Advertising information
Vielä ehdit valmistaa jouluksi suklaisen kahvikakun, jossa maistuu juhlahetkeen sopivat kirsikat.
Kirsikka-suklaakakku
70 g kuivattuja kirsikoita
1 dl kirsikkalikööriä
2 munaa
1 1/2 dl fariinisokeria tai ruokokidesokeria
1 1/2 dl Siro sokeria
5 dl vehnäjauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 tl kanelia
200 g Marabou tummaa suklaata
150 g sulatettua voita
1 1/2 dl maitoa
Kuorrute:
100-150 g Marabou tummaa suklaata
1/2 dl kermaa
kirsikoita
tryffeleitä
Laita kuivatut kirsikat likööriin muutamaksi tunniksi tai yön yli, soseuta sauvasekoittimella.
Vaahdota munat ja sokerit, lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet.
Sulata paloiteltu suklaa mikrossa puolen minuutin erissä välillä sekoitellen. Sekoita suklaseos taikinaan sulatetun voin ja maidon kanssa vuorotellen.
Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun n. 1 1/2 litran vetoiseen kahvikakkuvuokaan.
Paista 150-175 asteessa uunissa noin tunti, tai kunnes taikina ei tartu tikkuun.
Laita paloiteltu suklaa kasariin yhdessä kerman kanssa. Hämmentele, kunnes seos on tasaista. Valuta kakun pinnalle.
Koristele kirsikoilla ja jouluisilla suklailla.