Karpalo-maustekakku

Uusimmat reseptit
Advertising information
Karpalo-maustekakku
75 g margariinia tai voita
2 munaa
2 dl sokeria
1 1/2 dl kermaviiliä
3 dl vehnäjauhoja
1 1/2 tl soodaa
1/2 tl kanelia
1/2 tl inkivääriä
1 tl jauhettua neilikkaa
50 g sukaatteja
1- 1 1/2 dl karpaloita
Kinuski:
1 dl kermaa
1 dl Muscovado-sokeria
n. 20 g margariinia tai voita
karpaloita
Sulata rasva mikrossa tai kasarissa, anna jäähtyä.
Vaahdota munat ja sokeri, lisää vaahtoon kermaviili ja sula margariini.
Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet, sekä sukaatit ja karpalot.
Voitele pitkänomainen vuoka ja korppujauhota se.
Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteisen uunin alimmalla ritilätasolla 50-60 minuuttia.
Kumoa kakku hetken jäähtyneenä.
Mittaa kattilaan kerma ja Muscovado-sokeri, keittele miedolla lämmöllä välillä hämmennellen 10-15 minuuttia, kunnes kinuski on sen verran sakeaa, että se pysyy kakun pinnalla. Lisää loppuvaiheessa rasva, jotta saat kastikkeeseen kauniin kiillon.
Valuta kinuskia kakun päälle ja ripottele pinnalle karpaloita.