Kahvi-mantelikakku

Uusimmat reseptit
Advertising information
Kahvin makuisella suklaalla ja mantelilla ryyditetty kakku on ihana jouluun sopiva leivonnainen.
Leivo vaikkapa jouluviemiseksi ystävälle.
Kahvi-mantelikakku
13-15 annospalaa
200 g voita tai margariinia
2 dl fariinisokeria
3 munaa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa tai kermaa
2 x 75 g levyä Cloetta sprinkle Latte Crunchiatto ?suklaata
¾ dl mantelirouhetta
Vuokaan:
voita ja mantelirouhetta
Vaahdota voi tai margariini ja fariinisokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Lisää munat yksitellen vatkaten joukkoon.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää muiden ainesten joukkoon yhdessä maidon tai kerman kanssa kevyesti vatkaten. Paloittele suklaa lautaselle ja sulata mikroaaltouunissa puolen minuutin erissä välillä sekoitellen. Ota taikinasta sivuun 1/3. Sekoita joukkoon sulatettu suklaa. Lisää lopputaikinaan mantelirouhe käännellen.
Voitele kahvikakkuvuoka voilla ja ripottele vuokaan mantelirouhetta.
Laita taikinat kerroksittain vuokaan.
Paista 175 -asteisessa uunissa 50-60 minuuttia.
Anna jäähtyä hetki vuoassa ja kumoa tarjoiluvadille.
Tarjoa jäähtyneenä.