Haikarakakkuja

Uusimmat reseptit
Advertising information
Haikarakakkuja
Nämä Haikarakakut on tehty Haikara-kakkuvuoalla .
Vuoka jättää kakkuun ääriviivat, joiden mukaan kakku on helppo pursottaa elintarvikeväreillä värjätyllä sokerikreemillä.
Tähän vuokaan kannattaa tehdä viiden munan kakkupohja (munia, sokeria ja vehnäjauhoja tilavuusosina saman verran + 1 1/2 tl leivinjauhetta). Kakun voi mainiosti leipoa myös kahvikakuksi. Normaali kakkutaikina tehdään tällöin 1 1/2 kertaisena.
Sokerikreemi:
250 g suolatonta voita
500 g tomusokeria
vaniljasokeria tai vanilja-aromia
tilkka maitoa ohennukseen
geelimäisiä elintarvikevärejä
rajaukseen ja pursotukseen Wiltonin tyllat 3 ja 18
Vatkaa voi ja tomusokeri sekaisin, mausta vaniljalla. Ohenna tarvittaessa maitotilkalla.
Jaa seos pieniin kippoihin ja värjää geelimäisillä elintarvikeväreillä.
Pursota ensin rajaukset ja täytä sitten rajauksen sisä- ja ulko-osat tähtipursotuksella.