Gluteeniton laskiaiskakku

  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

7 arvostelua. Keskiarvo: 4.3/5

Ei arvosteluja

Advertising information

Ainekset

  • gluteeniton keksi
  • voi
  • margariini
  • liivatelehti
  • maitorahka
  • sokeri
  • vaniljasokeri
  • vaniljajauhe
  • kardemumma
  • vesi
  • vadelmamarmeladi
  • vispikerma
  • mantelimassa
  • marsipaani

Tämä herkullinen kakku on maustettu kardemummalla, joka tuo mieleen pullan. Valmista helppotekoinen kakku esimerkiksi laskiaiseksi.
Keksit tekevät tästä kakusta gluteenittoman.

Gluteeniton laskiaiskakku
6 annosta

Pohja:
150 g gluteenittomia keksejä
50 g sulatettua voita tai margariinia

Täyte:
5 liivatelehteä
2 ½ dl vispikermaa
250 g maitorahkaa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria tai vaniljajauhetta
1 tl kardemummaa
2 rkl vettä

Pinnalle:
100 g vadelmamarmeladia
1-2 dl vispikermaa
1-2 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria

50 g mantelimassaa tai marsipaania

Hienonna keksit ja sekoita joukkoon sulatettu voi.
Painele seos leivinpaperilla vuoratun, halkaisijaltaan 18-20 cm irtopohjavuoan pohjalle.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
Vaahdota vispikerma. Vatkaa joukkoon maitorahka, sokeri, vaniljasokeri ja kardemumma.
Kuumenna vesi ja liuota joukkoon vedestä puristetut liivatelehdet.
Lisää liivateneste täytteeseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.

Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä muutama tunti tai yön yli.

Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle.
Levitä kakun keskelle vadelmamarmeladia. Vatkaa vispikerma ja mausta sokerilla ja vaniljasokerilla. Pursota kermavaahto kakun reunoille.

Kaulitse mantelimassaa tai marsipaania ja ota muotilla sydämiä.
Koristele kakku ja tarjoa!

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä