Banaani-saksanpähkinäkakku
Uusimmat reseptit
Advertising information
Kahvikakut tuntuvat nykyisin hieman tylsiltä, mutta monille vanhemmille vieraille ne maistuvat pullan tapaan.
Onneksi nykyään meitä kotileipureitakin hellitään jo kauniilla kakkuvuoilla ja monenlaisilla herkullisilla aineksilla, joten kahvikakuistakin saa vaikka mitä kivoja versioita.
Tämä kakku on tehty vetoisuudeltaan 2,25 litraiseen ruusuvuokaan.
Banaani-saksanpähkinäkakku
150 g voita tai margariinia
2 dl taloussokeria
1 dl fariini- tai muscovadosokeria
3 munaa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl kanelia
1 pss (70 g) saksanpähkinöitä
3 isoa banaania
Kuorrutus:
n. 3 dl ruokotomusokeria
vettä sen verran, että seoksesta tulee paksuhkoa
Vaahdota voi ja sokerit, lisää munat yksitellen hyvin vatkaten.
Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet.
Rouhi joukkoon saksanpähkinät, säästä muutama koristeeksi.
Lisää lopuksi soseutetut banaanit, sekoita taikina tasaiseksi.
Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun kahvikakkuvuokaan.
Kypsennä 150 asteisen uunin alimmalla ritilätasolla noin tunti.
Kumoa kakku ja anna jäähtyä.
Sekoita ruokotomusokerin joukkoon vettä sen verran, että saat paksun, mutta valuvan tahnan.
Valuta seosta kakun pinnalle ja reunoille, koristele muutamalla saksanpähkinällä.