Ananas-suklaakakku
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ihanaa naapuriani kaikesta ystävyydestä kiittäen ja muistaen halusin antaa jouluna pienen kakun.
Idean sain Kaarina Roinisen kirjasta Parhaat Kotileivonnaiset. Tein ohjeeseen muutaman pienen muutoksen kaappini sisällön mukaan.
Ananas-suklaakakku
Perustaikina:
200 g voita tai margariinia
2 dl sokeria
3 munaa
2 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
Suklaataikina:
puolet perustaikinasta
2 rkl kaakaojauhetta
1 pss DrOetkerin suklaasiruja
2 rkl kermaa
Ananastaikina:
puolet perustaikinasta
1 dl ananasmurskaa
1 maustemitallinen DrOetkerin sitruuna-aromia
Pinnalle:
tomusokeria
Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi, lisää munat yksitellen vatkaten.
Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet.
Jaa taikina kahteen osaan.
Lisää toiseen suklaasirut, kaakaojauhe ja kerma, sekoita tasaiseksi.
Sekoita toiseen taikinapuoliskoon ananasmurska ja sitruuna-aromi.
Levitä suklaataikina voidellun ja korppujauhotetun vuoan pohjalle, levitä ananastaikina päälle.
Paista 175 asteisessa uunissa alimmalla ritilätasolla 55-60 minuuttia.
Siivilöi jäähtyneen kakun pinnalle reilusti tomusokeria.