Tulinen jauheliha-makaronilaatikko

  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

32 arvostelua. Keskiarvo: 3.7/5

Ei arvosteluja

Advertising information

Ainekset

  • öljy
  • sipuli
  • paistijauheliha
  • suola
  • pippurisekoitus
  • paahdettu sipuli
  • valkosipulinkynsi
  • salsakastike
  • tomaattimurska
  • kananmuna
  • vesi
  • fetajuusto
  • makaroni

Ei ehkä kovin houkuttelevan näköinen annos, mutta olipa kyllä harvinaisen hyvää ollakseen näin simppeli sapuska. Jälkikäteen ajateltuna tässä olisi ollut ihanaa välissä se valmis juustokastike, jota myydään purkeissa siellä, missä muitakin taco-ym juttuja.

Tulinen jauheliha-makaronilaatikko

tilkka öljyä
1 sipuli silppuna
400 g paistijauhelihaa
suolaa
pippurisekoitusta
1 dl kuivattua, paahdettua sipulia
3-4 valkosipulinkynttä
1 prk salsakastiketta (medium)
1 prk tomaattimurskaa
2 munaa + 1 dl vettä
100 g fetajuustomurua
n 3 dl makaronia 

Kuumenna öljy kattilassa, freesaa sipuli, lisää jauheliha. Mausta suolalla ja pippuriseoksella. Lisää joukkoon kuivattu sipuli ja valkosipuli, sekä salsakastike ja tomaattimurska.

Keitä maksaronit suolalla maustetussa vedessä lähes kypsäksi.

Laita uunivuokaan sekaisin makaronit ja jauhelihaseos. Kaada päälle veteen sekoitetut munat, ripottele pinnalle fetamuru.

Paista 200 asteisessa uunissa reilu puoli tuntia, tai kunnes laatikko on hyytynyt.

Voit ripotella päälle myös juustoraastetta paiston loppuvaiheessa.

P.S Maku on sen verran tulinen, että lisäksi sopii paksu creme fraiche taittamaan tulisuutta!

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä