Täytetyt kurkut

  • 10 min Työaika
  • 30 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
Täytetyt kurkut
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

13 arvostelua. Keskiarvo: 3.8/5

Ei arvosteluja

Hellapoliisi logo

Olet ehkä jo valmistanut täytettyä paprikaa, munakoisoa ja kesäkurpitsaa. Täytetyt kurkut ovat mainiota grilli- ja uuniruokaa. Voit maustaa jauhelihaseosta oman makusi mukaan tai lisätä joukkoon hieman riisiä. Lisää silloin joukkoon myös rikottu kananmuna.

Advertising information

Ainekset

4 annosta
  • 1 iso kurkku
Täyte:
  • 400 g jauhelihaa
  • 1 punasipuli
  • 1 punainen chilipaprika
  • 3 valkosipulinkynttä
  • ½ ruukkua tilliä
  • ½ tl suolaa
  • mustapippuria myllystä
Pinnalle:
  • n. 100 g juustoraastetta

Valmistusohje

  • Halkaise kurkku pitkittäin puoliksi ja vielä poikittain kahteen osaan, jolloin saat neljä kurkkuvenettä. Koverra kurkun sisus.
  • Laita jauheliha kulhoon. Hienonna joukkoon punasipuli, chilipaprika, valkosipulinkynnet ja tilli. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
  • Vaivaa taikina tasaiseksi. Painele jauhelihaseos koverrettuihin kurkkuihin. Ripottele pinnalle juustoraastetta.
  • Nosta kurkut leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan ja kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia tai kunnes jauheliha on kypsää.
  • Vinkki! Voit valmistaa kurkut myös grillissä. Käytä silloin alustana öljyttyä alumiinista grillivuokaa.

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä