Täytetyt kurkut
- 10 min Työaika
- 30 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
4 annosta
- 1 iso kurkku
Täyte:
- 400 g jauhelihaa
- 1 punasipuli
- 1 punainen chilipaprika
- 3 valkosipulinkynttä
- ½ ruukkua tilliä
- ½ tl suolaa
- mustapippuria myllystä
Pinnalle:
- n. 100 g juustoraastetta
Valmistusohje
- Halkaise kurkku pitkittäin puoliksi ja vielä poikittain kahteen osaan, jolloin saat neljä kurkkuvenettä. Koverra kurkun sisus.
- Laita jauheliha kulhoon. Hienonna joukkoon punasipuli, chilipaprika, valkosipulinkynnet ja tilli. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
- Vaivaa taikina tasaiseksi. Painele jauhelihaseos koverrettuihin kurkkuihin. Ripottele pinnalle juustoraastetta.
- Nosta kurkut leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan ja kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia tai kunnes jauheliha on kypsää.
- Vinkki! Voit valmistaa kurkut myös grillissä. Käytä silloin alustana öljyttyä alumiinista grillivuokaa.