Lindströminmureke ja haudutettua sipulia
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
Lapset tykkäävät Lindströminpihveistä, mutta tällä kertaa tein massasta murekkeen. Koska punajuuri tekee murekkeesta pehmoisemman, tein sen leivinpaperilla vuoratussa leipävuoassa ja kumosin valmiina. Seuraksi hauduttelin sipulia.
Lindströminmureke ja haudutettua sipulia
1 dl korppujauhoja + 2 dl vettä
400 g sika-nautajauhelihaa
2 isoa perunaa raastettuna
1 sipuli raastettuna
n. 300 g etikkapunajuuria raastettuna
suolaa
pippurisekoitusta
Mittaa korppujauhot kulhoon veden kanssa. Raasta perunat, sipuli ja punajuuret.
Lisää ne yhdessä jauhelihan kanssa turvonneiden korppujauhojen joukkoon. Mausta suolalla ja pippurisekoituksella.
Voit lisätä murekemassaan myös kapriksia, jos pidät niiden mausta.
Vuoraa leipävuoka, tai jokin kakkuvuoka leivinpaperilla ja kaada mureketaikina vuokaan, tasoita pinta.
Paista 200 asteisessa uunissa n. 45 minuuttia.
Leikkaa sipuleita viipaleiksi ja paista niitä rasvassa kuumassa pannussa. Voit lisätä hippusen sokeria joukkoon, niin ne saavat paremman värin. Kun sipulit alkavat pehmetä, lisää joukkoon tilkkanen vettä ja hauduttele vielä hetki. Mausta ripauksella suolaa.