Jauhelihatäytteiset possupiirakat

Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- porkkana
- margariini
- vehnäjauho
- suola
- leivinjauhe
- jauheliha
- sipuli
- ketsuppi
- sulatejuusto
- pizzamauste
- kananmuna
- pippuri
Jauhelihatäytteiset possupiirakat 12 kpl
400 g porkkanoita
150 g margariinia
4 dl vehnäjauhoja
1/2 tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
200 g jauhelihaa
1 sipuli
2 rkl ketsuppia
1 rkl vehnäjauhoja
100 g sulatejuustoa
pizzamaustetta
voiteluun: munaa
koristeeksi pippureita
Keitä kuoritut paloitellut porkkanat kypsiksi vähässä vedessä. Soseuta valutetut porkkanat ja anna jäähtyä. Sekoita pehmeä margariini ja kuivat aineet käsin murumaiseksi seokseksi. Lisää porkkanasose ja sekoita mahdollisimman vähän. Anna taikinan jähmettyä kylmässä.
Ruskista jauheliha ja silputtu sipuli, lisää joukkoon muut aineet ja sekoita kunnes juusto on sulanut. Tarkista maku ja anna täytteen jäähtyä. Jaa taikina kahteen osaan. Kauli taikina ohueksi levyksi jauhoja apuna käyttäen. Ota taikinasta pyöreitä levyjä, esim juomalasilla painaen. Nosta levyt pellille ja jaa niille täyte. Kauli toinen puoli taikinasta ja ota siitä samalla muotilla kannet. Kauli tähteeksi jääneet osat ja ota pienellä kolmiomuotilla korvat ja pyöreällä muotilla kärsät. Liimaa ne paikoilleen vedellä. Voitele piirakat munalla. Pyöritä hammastikulla silmät ja kärsään reiät ja täytä ne pippureilla.
Paista 225 asteessa 15-20 minuuttia.