Gluteeniton jauheliha-makaronipata
- 15 min Työaika
- 30 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso

Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- öljy
- 400 g jauheliha
- green harissa mausteseos
- 1 sipuli
- 3 valkosipulinkynsi
- 2-3 (suikalaina) porkkana
- 1 punainen paprika
- 800 g tomaattimurska
- 5 dl vesi
- 4 dl gluteeniton makaroni
- kuivattu timjami
- 1 prk ananaspalat
- maun mukaan suola
Jauheliharuokien ohjeita on kyselty, mikä ei sinänsä ole ihme. Jauheliha on nopeasti kypsyvää ja edullista. Voit käyttää ruoissa vaihdellen nautaa, nauta-sikaa, sika-nautaa, lammasta ja broilerin jauhelihaa. Erilaisilla mausteseoksilla ja mausteöljyillä saat ruokaan aina erilaisen vivahteen.
Jauheliha-makaronipata
4 annosta
öljyä paistamiseen (esimerkiksi lime-chili)
400 g jauhelihaa
Green Harissa mausteseosta
1 iso sipuli silppuna
3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
2-3 porkkanaa suikaleina
1 punainen paprika suikaleina
800 g tomaattimurskaa
5 dl vettä
4 dl gluteenitonta makaronia
timjamia tai muuta yrttiä kuivattuna
1 pieni prk ananaspaloja liemineen
(suolaa)
Kuumenna öljy kattilassa, paista jauheliha ja mausta.
Lisää sipulisilppu, hienonnetut valkosipulin kynnet, porkkanasuikaleet ja paprikasuikaleet, kääntele hetki.
Lisää tomaattimurska, vesi, makaronit, kuivatut yrtit ja ananaspalat liemineen.
Anna hautua miedolla lämmöllä kannen alla, kunnes makaronit ovat sopivan kypsiä.
Tarkista maku.
Tarjoa raikkaan salaatin kanssa.
Vinkki! Gluteenittoman reseptin saat, kun käytät gluteenitonta pastaa. Ruoka on laktoositonta.