Algerialaiset lihapullat ja Jasmin-riisiä

Uusimmat reseptit
Advertising information
Algerialaiset lihapullat ja Jasmin-riisiä
400 g naudan tai lampaan jauhelihaa
1 sipuli
1 muna
1 tl kuivattua minttua
4 rkl hienonnettua persiljaa
1/2 tl jauhettua inkivääriä
1 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria
öljyä paistamiseen
Kastike:
1 iso valkosipulinkynsi
1 rkl öljyä
1 tlk tomaattimurskaa
2 tl paprikajauhetta
1 tl jeeraa (juustokuminaa)
1/2 tl suolaa
(8 mustaa oliivia)
2 dl vettä
Sekoita
kulhossa hienonnettu sipuli, jauheliha, muna, minttu, persilja,
inkivääri, suola ja mustapippuri. Muotoile taikinasta pyöryköitä ja
paista kypsäksi pannussa. Nosta kypsät pyörykät kulhoon.
Kiehauta
kuorittu, silputtu valkosipuli kuumassa öljyssä paistinpannussa. Lisää
tomaattimurska, paprikajauhe, jeera ja suola. Keitä viitisen minuuttia.
Lisää oliivit ja keitä n. 10 minuuttia. Lisää lopuksi lihapullat,
kuumenna.
Mielestäni MINTTU antoi tälle ruoalle ihanan maun!