Uuniomenat kinuskikastikkeella
Uusimmat reseptit
Advertising information
Kotimaisten omenoiden aikaan monessa kotikeittiössä valmistetaan herkullisia uuniomenoita, joiden huumaava tuoksu kutsuu herkuttelemaan.
Uuniomenoiden seurana maistuu perinteisesti vaniljakastike ja vaniljajäätelö.
Kokeile vaihteeksi makeaa kinuskikastiketta!
Uuniomenat kinuskikastikkeella 4:lle
4-8 pienehköä kotimaista omenaa
3-5 rkl Dansukker Kanelisokeria tai kanelia ja sokeria
1/2 dl Wienernougat crushia tai manteli-/pähkinärouhetta
n. 1 dl vettä
Kinuskikastike:
2 dl kermaa
1 dl Dansukker Muscovadosokeria
1/2 dl sokeria
25 g voita tai margariinia
Poista omenoista siemenkodat ja laita omenat voideltuun uunivuokaan.
Täytä omenat Kanelisokerilla ja Wienernougat crushilla. Lisää vuokaan vesi.
Kypsennä 200 asteisessa uunissa 20-30 minuuttia.
Omenoiden kypsyessä valmista kinuskikastike.
Mittaa kasariin kerma ja sokerit. Hämmentele keskilämmöllä noin 15 minuuttia, tai kunnes kastike on sopivan sakeaa.
Lisää valmiiseen kastikkeeseen voi tai margariini.
Tarjoa kuuma kinuskikastike omenoiden kanssa.
Tarjoa halutessasi lisäksi kermavaahtoa tai vaniljajäätelöä.