Tyrni-valkosuklaavaahto
- 20 min Työaika
- 20 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso

Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- 2½ dl vaahtoutuva vaniljakastike
- 250 g mascarponejuusto
- 3 dl Bonne Tyrni-omenasose
- 100 g valkosuklaa
- 1 tl vaniljasokeri
- ½ dl sokeri
- ½ dl piparkakku
Pikkujouluaika on jo käynnissä ja sitä myöten myös herkullisille ja helposti valmistuville jälkiruoille on kysyntää.
Bonnen hedelmä- ja marjasoseet ovat sataprosenttista marjaa ja hedelmää ilman lisättyä sokeria. Ne sopivat monenlaisten ruokien ja jälkiruokien, sekä leivonnaisten maustamiseen. Ihastuttava tyrni-omenasose toimii syksyn ja talven makumaailmassa. Valmista tämä ihastuttava jälkiruoka etukäteen jääkaappiin ja nosta tarjolle kylmänä. Ripottele pinnalle tarjoiluvaiheessa piparkakkumuruja.
Puolen litran kätevästä tetrasta voit käyttää aina sen määrän kun kulloinkin tarvitset.
Tyrni-valkosuklaavaahto
6 annosta
2½ dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
250 g mascaponejuustoa
3 dl Bonne Tyrni-omenasosetta
100 g valkosuklaata
1 tl vaniljasokeria
½ dl sokeria tai maun mukaan
6 piparkakkua

Vaahdota vaniljakastike ja vatkaa joukkoon mascarponejuusto ja tyrni-omenasose.
Paloittele valkosuklaa lautaselle ja sulata puolen minuutin erissä välillä sekoitellen, kunnes suklaa on sulanut.
Sekoita suklaa vaahdon joukkoon ja mausta vaniljasokerilla ja sokerilla. Tarkista maku.
Jaa jälkiruoka annoskulhoihin ja murusta pinnalle piparkakkua hetki ennen tarjoilua.
Valuta pinnalle halutessasi hieman kastiketta.
Vinkki!
Tämän jälkiruoan voit valmistaa tarjoilupäivän aamuna valmiiksi ja jakaa vaikka kannellisiin purkkeihin ja laittaa jääkaappiin odottamaan tarjoiluhetkeä.
Näin jälkiruoat on helppo kuljettaa myös muualle.