Täytettyjä tuulihattuja suklaakastikkeella

  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

8 arvostelua. Keskiarvo: 4.4/5

Ei arvosteluja

Advertising information

Tähän sain idean naapurin tuomista ihanista maistiaista.
Tämä sopii erityisesti jälkiruoaksi.
Tuulihattuja voi nykyisin ostaa valmiina pakastealtaasta. Lidlissä tuulihattuja myydään puolestaan valmiilla vaniljatäytteellä.
Täytteeksi voi pursottaa kermavaahtoa tai vaniljakreemiä sellaisenaan tai aromeilla maustettuna.
Mikäli olet aikeissa tehdä tuulihattuja juhliin, voit valmistaa ne valmiiksi pakastimeen ja ottaa sulamaan huoneenlämpöön tarjoilupäivän aamuna.

Tuulihatuista voi tehdä valmiin annoksen kaatamalla joukkoon suklaakastiketta, tai dippailla tuulihattuja kastikkeeseen.
Täytteen voi pursottaa tuulihatun sisään tuulihatun pohjan kautta siten, että painaa pursotintyllan pohjan läpi ja pursottaa täytettä. Toki tuulihattuun voi leikata myös viillon ja pursottaa täytettä kannen ja pohjan väliin.

Täytettyjä tuulihattuja 40 kpl

3dl vettä
150 g voita tai margariinia
2 1/4dl vehnäjauhoja
4 munaa

täyte:
1 dl vaniljakreemijauhetta
2-3 dl maitoa TAI sen verran, että seoksesta tulee paksuhko

Kastike:
100 g sokeritonta mantelisuklaata
1 dl ruokakermaa

Kiehauta
margariini ja vesi paksupohjaisessa kattilassa. Lisää vehnäjauhot
kerralla koko ajan puuhaarukalla voimakkaasti vatkaten, kunnes taikina
irtoaa kattilan reunoista. Ota kattila liedeltä, anna seoksen jäähtyä
ja vatkaa munat yksitellen joukkoon sähkövatkaimella. Ota taikinasta
nokareita ja laita leivinpaperilla vuoratulle pellille, tai pursota
pursottimella. Ihan pieni nokare riittää, ne turpoavat reilusti. Paista
200 asteessa n. 20 minuuttia. 

Sekoita kreemijauheen joukkoon maitoa sen verran, että seos on pursotettavan paksua. Laita täyte pursotinpussiin  ja paina tylla (pursotinterä) tuulihatun pohjasta läpi. Pursota täyte tuulihatun sisään.

Paloittele suklaa kattilaan ja lisää joukkoon ruokakerma. Hämmentele kunnes suklaa sulaa ja kastike on tasainen.

Tarjoa lisäksi kermavaahtoa.

 

 

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä