Suklaafondue
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
Taannoisilla suklaafestivaaleilla kiinnostuin suklaalähteestä, jollaisia oli rekvisiittana useiden suklaayritysten pöydillä.
Keskustelin suklaalähteestä suoraan maahantuojan kanssa ja satuinpa mainitsemaan ihastuttavasta tuotteesta myös Bake and Partylle, joka ottikin tuotteita myyntiin.
Nykyisin siis Bake and Party on myös suklaalähteiden jälleenmyyjä, joten laitetta voi tilata suoraan osoitteesta www.bakeandparty.com
Suklaalähde on loistava tapa koota ystävät koolle ja viettää ilta makeiden dipattavien seurassa. Tämä putous on varma hitti lastenjuhlissa!
Laitteessa voi valmistaa myös juustofonduen, tai laittaa valumaan esimerkiksi hapanimeläkastiketta ja dippailla siinä esimerkiksi kevätkääryleitä, rapuja tai muita mereneläviä.
Suklaalähde toimii millä tahansa suklaalla, sopivin on kuitenkin suklaa, jonka kaakaovoiprosentti on korkea.
Suklaa kannattaa sulattaa mikroaaltouunissa välillä seosta sekoitellen.
Jos käytät suoraan maahantuojan laitteeseen suosittelemaa suklaata, nämä pienet suklaanapit sulavat silmänräpäyksessä myös kattilassa.
Valkosuklaan voi värjätä myös suklaavärillä, jolloin saat varmasti persoonallisen, vaikka sisustuksen väreihin sopivan suklaaputouksen.
Laitteen pohjassa on säädettävät jalat, joilla säädetään laite pysymään pystyssä tasaisesti.
Suositeltava määrä suklaata kerralla on 900 grammaa, jolloin putous valuu varmimmin tasaisena ja kauniina.
Sulan suklaan joukkoon voi lisätä hieman ruokaöljyä parantamaan suklaan juoksevuutta.
Ihana laite vaikka joululahjaksi tai omaan juhlapöytään ihastuttamaan omaa väkeä ja vieraita!
Suklaafondue
900 g suklaata
(ruokaöljyä)
varrastikkuja
vaahtokarkkeja
marenkeja
banaaniviipaleita
mansikoita
melonia
kiiwiä
viinirypäleitä
Laita laite kuumenemaan muutamaksi minuutiksi. Sulata sillä välin suklaa.
Sulata suklaa kattilassa tai mikroaaltouunissa välillä sekoitellen. Voit lisätä joukkoon tilkan ruokaöljyä.
Pujoita haluamasi dipattavat varrastikkuihin tai tarjoa dipattavat tuotteet erikseen.
Varaa pöytään myös lautasia.
Kaada sula suklaa lämmitettyyn laitteeseen ja käynnistä moottori.
Suklaa nousee laitteen sisäosaa pitkin ylös ja alkaa valua alas. Pidä laitetta käynnissä pari minuuttia ja sammuta se hetkeksi, jotta se ei muodosta ilmataskuja.
Käynnistä laite uudelleen ja nauti suklaaputouksesta hyvässä seurassa.
Jäljelle jääneen suklaan voit käyttää leivonnassa.