Rommi-omenat
Uusimmat reseptit
Advertising information
Syksyn ihana omenaherkku aikuiseen makuun valmistuu helposti.
Olen käyttänyt tässä ohjeessa aromikasta Strohia, mutta tilalla voi käyttää myös rommia.
Rommi-omenat
4 keskikokoista omenaa lohkottuina, siemenkodat poistettuina
1 1/2 dl vettä
6 rkl Strohia/rommia
1 dl ruokokidesokeria
1 vaniljatanko halkaistuna
Pese omenat ja poista niistä siemenkodat, leikkaa lohkoiksi.
Laita omenalohkot kasariin ja kuumenna hetki käännellen. Lisää joukkoon vesi, Stroh, ruokokidesokeri ja vaniljatanko, anna kiehua hiljalleen viitisen minuuttia välillä sekoitellen.
Kaada seos uunivuokaan ja kypsennä 200 asteessa 20-30 minuuttia, kunnes omenat pehmenevät ja liemi karamellisoituu.
Poista vaniljatanko ja tarjoa seurana vaahdotettua vaniljakastiketta.