Päärynä-siiderihyytelö
Uusimmat reseptit
Advertising information
Helppotekoinen joulun jälkiruoka valmistetaan siideristä ja päärynöistä. Tämä maidoton jälkiruoka sopii myös lapsille, sillä mahdollinen alkoholi palaa pois kiehumisvaiheessa. Tätä päärynä-siiderihyytelöä on tarjottu myös Silja Linen joulubuffetissa tänä jouluna.
Päärynä-siiderihyytelö
1/2 l päärynäsiideriä tai muuta siideriä (alkoholilla tai ilman)
3 dl hyytelösokeria
1/4 tl kanelia
3-4 kypsää päärynää
Koristeluun:
nokare kermavaahtoa ja piparkakkua
Kaada siideri kattilaan ja kuumenna.
Lisää hyytelösokeri ja kaneli. Anna kiehua hiljalleen, kunnes liemi kirkastuu.
Kuori ja kuutioi päärynät.
Jaa päärynäpalat annoslaseihin tai jälkiruokakulhoihin.
Kaada päälle liemi.
Nosta kylmään ja anna hyytyä muutama tunti tai yön yli.
Koristele kermavaahtonokareella ja piparkakulla.