Mustikkakeitto

  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

10 arvostelua. Keskiarvo: 3.7/5

Ei arvosteluja

Advertising information

 
5-vuotiaani muisti mummin joskus tarjonneen hänelle mustikkakeittoa ja hän pyyteli, voisinko tehdä sellaista. Niinpä kaivelin pakastimesta mummin poimimia mustikoita ja keittelin keiton.

En mittaillut marjojen tai nesteen alkuperäistä määrää, mutta arvioisin, että marjoja oli n 3-4 dl, nestettä reilu litra.

Laita marjat ja vesi kattilaan, keittele kunnes marjoista irtoaa väri (15-20 min), siivilöi marjat pois ja kaada kuuma liemi takaisin kattilaan. Lisää sokeria maun mukaan, sokerin voit toki laittaa jo alkuvaiheessakin.

Siivilöinnin jälkeen nestettä oli jäljellä litran verran. Sekoitin tilkkaseen vettä 2 rkl perunajauhoja ja kaadoin sen ohuena nauhana kuumana höyryävään nesteeseen koko ajan sekoittaen. Annoin pulpahtaa.

Kiisseleitä, keittoja ja kastikkeita valmistettaessa voit suurustaa ne osaneste- tai kokonestesuuruksella.

Kokonestesuurustus tarkoittaa, että jauhot lisätään jo alkuvaiheessa kylmään nesteeseen. Tällöin nestettä täytyy sekoitella koko ajan, kunnes se on saostunut. Tällä suurustusmenetelmällä pitää tietää paljonko jauhoja nestemäärään tarvitaan, jotta sakeus on sopiva.

Osanestesuurustus tarkoittaa, että annat nesteen kuumentua ja lisäät sitten vasta  nestetilkkaan sekoitetut jauhot. Tämän suurustusmenetelmän etu on siinä, ettei tarvitse etukäteen tietää tarvittavien jauhojen määrää, vaan voit lisätä niitä kätevästi jälkeenkinpäin, etkä ole myöskään sidottu hämmentelemään nestettä niin pitkään.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut: