Mango-jogurttihyytelö
Uusimmat reseptit
Advertising information
Kuohkea mangon makuinen jogurttihyytelö on ihana kesäjälkiruoka, jonka voit valmistaa jääkaappiin jo edellisenä päivänä odottelemaan.
Koristele tuoreilla tai säilykehedelmillä, tai ihanilla kesämansikoilla!
Mango-jogurttihyytelö
Ainekset
8 liivatelehteä
2 1/2 dl vispikermaa tai vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
5 dl maustamatonta jogurttia
1 prk säilykemangoa valutettuna ja soseutettuna
1 rkl vaniljasokeria
1/2 dl vaaleaa siirappia
1/2 dl hedelmämehua tai vettä
Koristeeksi
Cantaloupe-melonia, banaania ja appelsiinia tai muita hedelmiä tai marjoja
Cane Syrup -ruokosokerisiirappia
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota vispikerma tai vaniljakastike. Vatkaa joukkoon maustamaton jogurtti. Soseuta valutettu mango haarukalla lautasella tai sauvasekoittimella ja lisää seokseen. Mausta vaniljasokerilla ja vaalealla siirapilla.
Kuumenna mehu tai vesi kiehuvaksi esimerkiksi lasissa mikroaaltouunissa. Liuota joukkoon vedestä puristetut liivatelehdet ja sekoita lusikalla tasaiseksi. Valuta liivateneste ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen.
Kaada seos jäädyke- tai hyytelövuokaan tai annostele jälkiruokakulhoihin. Anna hyytyä muutama tunti tai yli yön jääkaapissa ja kumoa tarjoiluvadille. Koristele tuoreilla hedelmillä tai marjoilla.
Valuta kastikkeeksi halutessasi ruokosokerisiirappia.
Reseptissä on käytetty Dansukker sokerituotteita.