La Rose marjahyytelö
Uusimmat reseptit
Advertising information
Jamie Oliverin keittokirjaa selatessani löysin mielenkiintoisen ohjeen marjahyytelöön, johon nesteeksi käytetään kuohuviiniä.
Koska kaapissani oli La Rose Celebration kuohuviiniä, tein hyytelön jälkiruoaksi kyseistä kuohujuomaa käyttäen.
Tästä juhlavasta jälkiruoasta riittää neljälle.
La Rose marjahyytelö 4:lle
4 liivatelehteä
1/2 l tuoreita tai pakastemarjoja (esimerkiksi vadelmaa ja mansikkaa)
1 dl punaista limua tai mehua
2 rkl sokeria
3 dl La Rose Celebration kuohuviiniä tai muuta kuohuviiniä
Pilko marjat ja laita ne kelmulla vuorattuun pienehköön kulhoon, tai annosmaljoihin, nosta jääkaappiin.
Laita kuohuviini jäähtymään jääkaappiin tai pakastimeen.
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Kuumenna limu tai mehu kiehumispisteeseen, lisää sokeri joukkoon.
Liuota kuumaan nesteeseen vedestä puristetut liivatteet, sekoita tasaiseksi.
Lisää jäähtyneeseen liivatenesteeseen kylmä kuohuviini, sekoita.
Kaada neste marjojen päälle ja nosta hyytymään kylmään vähintään tunniksi tai yön yli.
Kumoa ja koristele halutessasi kermavaahdolla ja sitruunamelissalla.
La Rose Celebration
Burti on eräs Italian johtavia kuohuviininvalmistajia ja yritys on
perustettu vuonna 1885. Yrityksen omistaa Burtin perhe ja heidän
viininvalmistustaitonsa periytyy 1500-luvulta asti. Monelle
suomalaiselle Burtin raikkaat kuohuviinit ovat tuttuja lomamatkoilta.
Burtin laajasta valikoimasta Suomessa on myynnissä myös
metsämansikanmakuinen ”Burti Fragola”. La Rosé on väriltään vaalean
kullankeltaista. Tuoksu on syvä ja täyteläinen. Maku on pehmeä,
herkullinen ja aromikas. La Rosé -kuohuviini myydään hauskassa
pullossa, jossa perinteisen etiketin sijasta painatus on tehty suoraan
marmoroituun pulloon. La Rosé -kuohuviiniä voi nauttia hyvin
viilennettynä monien kesäisten salaattien ja kalaruokien seurana ja
tietenkin ihan sellaisenaan. Nimensä mukaisesti La Rosé on kuin ruusu –
lahjanakin.