Kauralettuja ja mansikka-raparperihillo

  • 30 min Työaika
  • 30 min Valmistusaika
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

1 arvostelua. Keskiarvo: 5/5

Ei arvosteluja

Advertising information

Ainekset

12 annosta
  • 150 g raparperi
  • 1 rkl vesi
  • 350 g mansikka
  • 2½ dl hillosokeri
  • 1 prk oatly ohukaistaikina

Kokeilin valmista Oatly ohukaistaikinaa, jota myydään 0,75 litran tölkeissä. Tuote soveltuu maidotonta ja gluteenitonta ruokavaliota noudattaville. Tuote sisältää munaa.

Purkki ravistellaan hyvin ja paistetaan mieluiten rasvassa kuumassa pannussa. Tölkillisestä tulee noin 40 pikkulettua, tai 12 isoa räiskälettä. Isoista räiskäleistä voi valmistaa suolaisella täytteellä tarjottavia täytettyjä kreppejä. Lettujen maku ei poikkea perinteisistä letuista. Tarjoa lisäksi esimerkiksi mansikka-raparperihilloa tai mansikkasiirappia.

Mansikka-raparperihillo

150 g ( 3 pientä vartta) raparperia
1 rkl vettä
350 g mansikoita
2½ dl Dan Sukkerin hillosokeria

Huuhtele raparperi ja viipaloi se ohuelti.
Laita raparperipalat kattilaan vesitilkan kanssa. Älä laita vettä enempää, sillä raparperista ja mansikoista irtoaa nestettä.
Anna raparperien muhia kattilassa noin 5 minuuttia, lisää kohmeiset/jäiset mansikat.
Kun seos alkaa höyrytä, lisää hillosokeri sekoittaen.
Anna seoksen kiehua miedolla lämmöllä kymmenisen minuuttia.

Nosta kattila liedeltä ja jäähdytä puolisen tuntia.
Mikäli käytät hillon saman päivän aikana, nosta se hieman jäähtyneenä jääkaappiin, jolloin se kiinteytyy nopeammin.

Muussa tapauksessa jäähdytä hillo ja kuori pinnalta vaahto.
Jaa hillo kuumennettuihin purkkeihin. Sulje huolellisesti.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut: