Kaurainen omena-pannacotta
Uusimmat reseptit
Advertising information
Syksyn omenasato on jälleen pian kerättävänä.
Perinteinen omenapiiras maistuu aina, kuten myös kaurakuorrutteiset omenat.
Helppo ja hienostunut jälkiruoka kruunaa kuitenkin syksyisen aterian.
Valmista, maista ja ihastu!
Kaurainen omena-pannacotta
2 annosta
2 liivatelehteä
2 1/2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta tai vispikermaa
1/2 dl sokeria
1/2 tl vaniljasokeria
Lisäksi:
6 kpl Jyväshyvä Kaurakeksejä
Omenalisäke:
1 omena paloina
1 rkl sokeria
1/4-1/2 tl kanelia
1 rkl siirappia
Pinnalle:
Jyväshyvä Kaurakeksiä murustettuna
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Mittaa kasariin vaahtoutuva vaniljakastike, sokeri ja vaniljasokeri, kiehauta.
Sulata joukkoon vedestä puristetut liivatelehdet, sekoita tasaiseksi.
Murusta Jyväshyvä Kaurakeksit jälkiruokakulhojen pohjalle.
Pese omena ja poista siemenkota.
Paloittele omena kuorineen ja käytä pannulla sokerin, kanelin ja siirapin kanssa muutaman minuutin ajan käännellen.
Nosta murustettujen keksien päälle omenoita ja jaa vaniljaliemi kulhoon.
Omenat nousevat liemen mukana pinnalle.
Nosta kylmään hyytymään muutamaksi tunniksi tai yön yli.
Rouhi pinnalle halutessasi kaurakeksinmuruja.
Tarjoa!