Kanelinen mustikkaglögi-malja
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
Tässä perusraaka-aineista valmistettu, silti makunsa puolesta uusi joulujälkiruokaehdotus. Pienikin annos riittää!
Kanelinen mustikkaglögi-malja
4-8 annosta
4 liivatelehteä
2 1/2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
200 g vanilja- tai maitorahkaa
1/2 dl sokeria
ripaus kanelia
2 rkl mustikkaglögiä
Kulhojen pohjalle:
1/2 dl mustikoita/annos ( 2-4 dl)
Pinnalle:
2 dl mustikkaglögiä
1 dl hyytelösokeria TAI 2 liivatelehteä
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
Vaahdota vaniljakastike.
Vatkaa joukkoon rahka, sokeri ja kaneli.
Kuumenna mustikkaglögi kiehuvaksi esimerkiksi mikroaaltouunissa.
Purista vedessä liotetut liivatelehdet joukkoon. Sekoita liemi tasaiseksi.
Kaada liemi ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen.
Jaa mustikat annoskulhojen pohjalle. Voit valmistaa jälkiruoan myös isoon tarjoilukulhoon.
Kaada seos päälle ja anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti tai yön yli.
Kuumenna mustikkaglögi kiehuvaksi kasarissa.
Sekoita joukkoon hyytelösokeri. Anna kiehua, kunnes liemi kirkastuu.
Anna seoksen jäähtyä muutama minuutti.
Valuta lientä lusikalla hyvin lähellä jälkiruoan pintaa vähän kerrallaan.
Nosta hetkeksi jääkaappiin hyytymään.
Jos haluat hyydyttää pinnan liivatteella, liota liivatelehtiä kylmässä vedessä viisi minuuttia. Purista ylimääräinen vesi pois ja liuota liivatelehdet kiehuvan nesteen joukkoon. Anna jäähtyä hetki ja toimi kuten hyytelösokeriliemen kanssa.